„Constatăm că sinistrații din România și alte categorii năpăstuite sunt abandonați de oficialităţi, în timp ce ”refugiații” cu bolizi de lux din Ucraina sunt abonați la cele mai înalte cheltuieli publice din angrenajul mafiei noastre instituționalizate; Obsesia conducătorilor ucraineni de atragere în conflict a României prin toate mecanismele comune cu SUA la care au acces, depășesc cadrul conflictului, constituind o teribilă provocare şi arătând clar tendințe deja hegemonice toxice în politica europeană” (cotidianul.ro)

„Războiul din Ucraina a dovedit impresionanta solidaritate a românilor cu refugiații, însă avem pe străzile noastre prea mulți bolizi de lux din țara vecină, în timp ce oficialitățile ucrainene ne cer să devenim parte în conflict probabil și din criză de combatanți”, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Ion Vieru.

„Atâta vreme cât minoritatea românească din Ucraina se află sub un tratament agresiv, tipic statelor nedemocratice, adăugat unor relații inter-statale deloc prietenoase în timp, nu există niciun argument pentru angajarea resurselor noastre dincolo de aspectele umanitare.

Însă constatăm că sinistrații din România, și alte categorii năpăstuite, sunt abandonați, ”refugiații” sunt abonați la cele mai înalte cheltuieli publice din angrenajul mafiei noastre instituționalizate.

Drumul spre Europa democratică al Ucrainei pare asumat în declarații dar este profund contradictoriu, nefiind dovedit de realitatea concretă.

Obsesia conducătorilor ucraineni de atragere în conflict a României prin toate mecanismele comune cu SUA la care au acces, depășesc cadrul conflictului, constituind o teribilă provocare, constituind tendințele deja hegemonice toxice în politica europeană.

Mesajul secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, că statele alianței pot aborda individual relația cu Ucraina expune enorm România având în vedere deresponsabilizarea politică de la noi.

Până în prezent Parlamentul Ucrainei, deși are în față foaia de parcurs a integrării în UE, nu pare interesat de obiectivele acesteia, care i-ar putea facilita perspective mai eficiente față de agresor.

Fostul stat sovietic nu s-a dezis cu adevărat de apucături totalitare nici pe hârtie.

Conflictul ruso-ucrainean pare a fi dominat de foarte multe necunoscute stimulate de conviețuirea sovietică frățească, de care nici una din părți nu s-a detașat complet.

Toate strategiile militare par sortite eșecului, adăugând mii de victime care nu se pot regăsi în niciun final acceptabil.

Evoluția conflictului ruso-ucrainean obligă imperativ forțele politice din România să iasă din profilul unor executanți periculoși pentru securitatea națională, acționând nelegal fără un mandat explicit în acest sens din partea societății.

Singura capabilitate aflată la dispoziția României, din toate punctele de vedere, aparține diplomației”, arată gazetarul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare