Guvern: Prețurile polițelor RCA vor rămâne plafonate pentru încă 3 luni, până la sfârșitul anului 2024

Guvernul a luat decizia prelungirii plafonării RCA, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, pentru a preîntâmpina apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor pentru aceste polițe de asigurare.

În prezent, se află pe parcursul legislativ o serie de modificări ale legislației naționale privind asigurările RCA care propun corectarea dezechilibrelor existente.

Pe piața asigurărilor RCA din România se manifestă în continuare o reticență în ceea ce privește apetitul la risc al asigurătorilor RCA pentru anumite categorii de asigurați și există un grad ridicat de concentrare care continuă să reprezinte o vulnerabilitate a pieței, atât din prisma expunerii pe clase de asigurare, cât şi din perspectiva cotelor de piață semnificative deținute de un număr relativ mic de societăţi de asigurare ceea ce arată un grad scăzut de concurență.

De asemenea, numărul de contracte RCA în vigoare la sfârșitul lunii iulie 2024 este cu aproximativ 4% mai mare decât la finalul anului 2023.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare