Igor Grosu, după semnarea contractului privind podul peste Prut: Republica Moldova nu va mai fi niciodată izolată

Republica Moldova nu va mai fi niciodată izolată, a declarat, vineri, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, după semnarea contractului privind proiectarea şi construcţia podului peste Prut, între Iaşi şi Ungheni, scrie Agerpres.

El precizează că noul pod rutier va facilita accesul spre reţeaua de autostrăzi a Uniunii Europene, dar şi spre lotul de autostradă care va lega Ungheni de Chişinău.

„Am asistat astăzi la un moment pe care Ungheniul, dar şi întreaga Republica Moldova l-au aşteptat de la Podul de Flori din anii 90. (…) Dacă generaţia părinţilor noştri, acum 34 de ani, a construit un pod de flori, noi vom fi generaţia care construim poduri pentru a uşura conexiunea noastră între cele două maluri ale Prutului. Noul pod va avea 4 benzi de circulaţie şi va fi parte a Autostrăzii Unirii A8, Iaşi – Târgu Mureş, inclusă în reţeaua trans-europeană de transport. Prin urmare, va fi facilitat accesul spre reţeaua de autostrăzi a Uniunii Europene, dar şi a lotului de autostradă care va lega Ungheni de Chişinău. Sunt paşi care ne demonstrează că suntem parte a marii familii europene şi că locul nostru este în Uniunea Europeană. Cu ajutorul României şi fiind parte acestei familii, ne vom asigura, astfel, că Republica Moldova nu va mai fi niciodată izolată şi că cetăţenii noştri vor avea acelaşi nivel de viaţă, venituri şi libertate de circulaţie ca toţi cetăţenii Uniunii Europene”, a afirmat Grosu.

Contractul pentru construcţia noului pod peste Prut a fost semnat vineri. El prevede că proiectarea va fi realizată în termen de şase luni, iar lucrările se vor executa în 24 de luni. Valoarea investiţiei este de 151,6 milioane de lei.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare