SUA aruncă la gunoi „mărețul” plan al lui Zelenski: „Fără atacuri la adresa Rusiei”; Iohannis, singurul lider de la ONU care s-a repezit să anunțe că România sprijină total planul lui Zelenski, pe care nu îl cunoștea, nefiind difuzat oficial în acel moment

Președintele Ucrainei a eșuat în demersul său de a convinge SUA să îi permită atacarea Rusiei adînc în teritoriu cu ajutorul rachetelor cu rază lungă de acțiune. Președintele Biden i-a transmis că vor relua discuțiile privind planul de război la jumătatea acestei luni, în Germania. Răstimp, presa americană scrie că motivele respingerii cererii lui Zelenski este temerea reală că Rusia ar putea riposta violent, scrie inpolitics.ro.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a fost singurul lider de la Adunarea Generală a ONU care s-a repezit să anunțe că România sprijină total planul lui Zelenski, pe care nu îl cunoștea, nefiind difuzat oficial în acel moment.

Agențiile americane de informații au ajuns la concluzia că acceptarea solicitării Ucrainei de a utiliza rachete occidentale împotriva unor ținte din adâncul Rusiei ar putea provoca represalii puternice, fără a schimba în mod fundamental cursul războiului, scrie The New York Times.

Serviciile americane consideră că este probabil ca Rusia să riposteze cu o forță mai mare împotriva Statelor Unite și a partenerilor săi de coaliție, posibil cu atacuri letale, dacă aceștia sunt de acord să le dea ucrainenilor permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA, Marea Britanie și Franța pentru lovituri în interiorul Rusiei, au declarat oficiali americani. Evaluarea serviciilor de informații, care nu a fost raportată anterior, minimizează, de asemenea, efectul pe care rachetele cu rază lungă de acțiune îl vor avea asupra cursului conflictului, deoarece ucrainenii dispun în prezent de un număr limitat de arme și nu este clar câte ar mai putea furniza aliații occidentali, dacă este cazul.
Oficialii americani au declarat sub rezerva anonimatului că rămâne neclar ce va decide Biden să facă, mai scrie cotidianul american.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare