Potopul care s-a încăpăţânat să mai vină în Bucureşti. „Alarmismul climatic face rău”

Uimire şi critici după ce Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis duminică un mesaj RO-ALERT privind fenomene meteo extreme repetitive în regiunea Bucureşti-Ilfov, scrie cotidianul.ro.

„Atenţie! Începând de astăzi (duminica – ), ora 15,00, în regiunea Bucureşti-Ilfov, sunt prognozate fenomene meteo extreme repetitive, inclusiv pe timpul nopţii. Pentru protecţie, recomandăm: evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau altor elemente de arhitectură ce pot fi dislocate; sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis; închiderea ferestrelor locuinţelor; evitarea atingerii stâlpilor/firelor; urmăriţi informaţiile transmise de autorităţi; curăţaţi şanţurile şi rigolele. Accesaţi www.fiipregatit.ro. ISUBIF”, se arăta în mesajul de avertizare.

Internauţi au remarcat că nici vorbă de fenomene extreme, cel puţin în Bucureşti.

„FURTUNA ASHLEY – BUCURESTI 29.09.2024
Nu stim cum a fost in alte locuri din tara, speram ca totul este bine … dar in Bucuresti am avut o frumoasa ploaie de toamna!”, este unul dintre mesajele postate pe Facebook
Un alt internaut a povestit ce i s-a întâmplat după alerta de vreme severă:
„Dupa o zi plina cu maraton, zic hai sa comandam de mancare …
Doamna de la restaurant : “DUREAZA 1:45 H , NU VEDETI CE E AFARA?
Eu una in Bucuresti vad o … ploaie … momentan…nu mai ploua toamna sau?
Cam asa se manipuleaza mintea , test sau??? Ati stat prin case de teama ca vine marea furtuna??? Partea proasta este ca atunci cand va fi pe bune o furtuna fie lumea nu va mai crede fie nu va fi anuntata!”.
„Alarmismul climatic face rău unui mare număr de persoane. Unii, oameni în vârstă. Alții, oameni bolnavi, cărora tensiunea le poate face boala mai periculoasă. E un lucru cât se poate de blamabil. Foarte mulți oameni au murit de frică în plandemie. De la alarmismul sanitar li s-a tras”, a scris europarlamentarul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook, remarcând că nu a mai venit sâmbătă seară “Ashley”.
„A murit ciclonul. Sincere condoleanțe familiei îndoliate de la INMH și din mass media”, a concluzionat un cititor Cotidianul.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare