Copii din Fașia Gaza afectați de conflict vor primi tratament medical în România

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat luni alături de copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza, preluați de autoritățile române și transferați pentru a beneficia de tratament medical în spitalele din România.

”Copiii și populația civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate și empatie pentru a depăși dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populației civile, iar astăzi primii copii din Fâșia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la București. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice  pentru restabilirea securității, încheierea unui acord de încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, Guvernul.

Transportul celor 8 pacienți și al membrilor de familie care îi însoțesc s-a realizat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale. Pacienții vor fi tratați în unități medicale de specialitate, iar aparținătorii acestora vor fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății,  prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare