Grindeanu: Nu înţeleg de ce Iohannis vrea neapărat să rămână în politică după ce-şi termină mandatul; poate face multe alte lucruri la experienţa sa

Sorin Grindeanu îl trimite la plimbare pe Klaus Iohannis și spune că poate să facă alte lucruri, nu neapărat politică.  ”De ce trebuie să îi găsim noi un rol lui Klaus Iohannis?, s-a întrebat retoric Grindeanu, la Antena3, scrie cotidianul.ro.

„Eu am văzut că aproape toţi preşedinţii, cred că mai puţin Emil Constantinescu, au încercat după să rămână în politică. Şi nu cred că a fost o decizie înţeleaptă.

Nici din partea domnului Ion Iliescu, nici din partea lui Traian Băsescu”, a explicat ministrul

”Eu cred că există multe alte lucruri pe care Klaus Iohannis poate să le facă punându-şi în valoare experienţa politică, dar nu neapărat să facă politică”, a subliniat Grindeanu.

Klaus Iohannis a spus că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, pentru că nu susţine modificarea legislaţiei electorale în favoarea unei singure persoane.

Fostul ministrul al justiției Tudorel Toader spune că Iohannis  nu poate face, de fapt, acest lucru

”… eu trag concluzia că președintele Iohannis nu poate să candideze, pentru că trebuie să-și declare apartenența…Deci, BEC a dat interpretarea, dar n-a schimbat nimic față de ce spune legea. N-ai ce căuta pe listă dacă ești independent(…).

Degeaba spune preşedintele  că această lege nu va fi adoptată pentru că nu vreau eu (Iohannis – n.r.). Nu va fi adoptată pentru că nu permite Constituția”, a spus fostul ministru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare