„Diana Șoșoacă, singurul politician român care avut curajul să spună adevărul despre invazia militară a Israelului în Liban”, spune Cozmin Guşă

„Deși luni seara, adică alaltăieri, s-a petrecut cel mai important și grav incident de politică externă din ultimul deceniu, prin invadarea militară a Libanului de către Israel, oficialii români au tăcut referitor la eveniment. Ba chiar, deoarece se aniversau cu pompă 35 de ani de când primul evreu a căpătat cetățenia română, tot ce s-a discutat despre Israel a fost doar într-un cadru de festivisme. Marcel Ciolacu chiar a slobozit și zicerea cu valoare de tâmpenie că poporul român n-ar fi existat fără contribuția evreilor. Îi las pe istorici să-l noteze pe Ciolacu, dacă mai avem istorici care au ceva curaj; eu zic doar că nu-l credeam în stare chiar de asemenea pupincurisme pe premierul PSD”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„N-a avut noroc, însă, pentru că, chiar de pe scena unde dirija, l-a pus la punct Zubin Mehta, care ne-a slobozit în cap vorbele de ocară „ocazia pentru acest concert e și ce s-a întâmplat în război, când muzicieni evrei au fost uciși de militari naziști români și noi asta comemorăm aici”. La acest grobianism din partea lui Mehta n-a mai replicat nimeni, deși adevărul este diferit. E drept că au fost omorâți și evrei, dar doar după ce trupele paramilitare evreiești au ucis soldați români. Regret foarte mult că prestigiosul dirijor a fost lăsat astfel să ne batjocorească la noi acasă. Ne-a zis, practic, că am fi urmașii unor ucigași de evrei.

Ei bine, în acest context de tăcere diplomatică și acceptare de umilințe, Diana Șoșoacă a fost singurul politician care a avut o poziție corectă, printr-o scrisoare trimisă Comisiei Europene (Diana Șoșoacă vrea schimbarea statutului Israelului, care să fie considerat „stat agresor”. Poziția europarlamentarei exprimată către instituțiile europene – Solid News), în care consemnează adevărul evenimentelor din Orientul Mijlociu și reclamă acțiune urgentă, declarând sus și tare că Israelul este un stat agresor. Citez din scrisoarea oficială a Dianei Șoșoacă:

„Vă solicit ca statul Israel să fie declarat ‘stat agresor’ în urma invaziei Libanului, având în vedere că ați procedat într-un mod similar în cazul Rusiei. Similitudinea dintre cele două situații, cea din Ucraina și cea din Liban, este evidentă. Când Rusia a intervenit pe teritoriul Ucrainei pentru a combate gruparea AZOV pe care Moscova o consideră teroristă, Occidentul a condamnat în unanimitate acțiunea Rusiei de denazificare a Ucrainei. Acum, când Israelul a invadat Libanul pe motiv că luptă împotriva unei grupări considerate teroriste de Israel, Hezbollah, Israelul trebuie condamnat la rândul său în unanimitate de Occident și de Uniunea Europeană ca stat agresor.

Vă atrag totodată atenția că România, stat UE, și prin ea întreaga Uniune Europeană, este în mod periculos implicată în conflictul din Orientul Mijlociu prin scutul de la Deveselu care a fost în mod oficial instalat în România cu scopul de a fi activat împotriva rachetelor iraniene. În acest moment, când Iranul se pregătește să dea riposta Israelului și statelor occidentale pentru faptul că susțin invazia israeliană în Liban, scutul de la Deveselu devine o parte din infrastructura de război, fiind locul din care, după cum s-a declarat la amplasarea lui, se vor lansa rachete împotriva Iranului.

România a intrat în UE pentru că i se garanta pacea și prosperitatea, nu pentru ca UE însăși să ne târască prin politicile sale iresponsabile într-un război în care România, prin scutul de la Deveselu, a devenit parte direct implicată și țintă a atacurilor.””

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare