Ministrul Afacerilor Externe din Germania: Cenzurați rețelele sociale pentru a „proteja democrația”

Annalena Baerbock, ministrul german al Afacerilor Externe, calcă pe urmele altor politicieni de stânga din țara sa care doresc să reprime „dezinformarea”, adică să cenzureze libertatea de exprimare pe rețelele de socializare pentru a „proteja democrația”, potrivit European Conservative, scrie r3media.ro.

Ea a cerut Comisiei Europene să adopte noi reguli pentru tratarea dezinformarii pe rețelele sociale. Din nou, „dezinformarea” este folosită ca etichetă oficială pentru știri sau opinii pe care instituția europeană nu dorește ca cetățenii săi să le vadă sau să le audă.

Ca motiv, ea a citat atacurile vizate asupra democrației. Baerbock a spus că știrile false, ura și agitația „dezintegrează realitatea noastră democratică”. Ca exemple ale presupusei amenințări, ea a citat influența electorală a Rusiei și acțiunile grupurilor islamiste pe internet.

Ea a solicitat luarea de măsuri împotriva algoritmilor care „lucrează împotriva democrației”.

Cuvintele lui Baerbock sunt un ecou ale celor ale Ursula von der Leyen. În mai, șefa Comisiei Europene a anunțat că va înființa un organism complet nou al UE pentru a contracara influența străină sub numele de „Scutul Democrației Europene”. Organismul ar fi însărcinat să detecteze și să elimine dezinformarea online. De asemenea, va învățat cetățenii UE să recunoască amenințările.

La fel ca ministrul german de externe, von der Leyen a vorbit despre „creșterea interferenței și manipulării străine în societățile noastre, democrațiile noastre și alegerile noastre”.

Popularitatea tot mai mare a partidelor populiste de dreapta din toată Europa a fost parțial pusă pe seama „știrilor false”. Mainstream-ul afirmă că acestea sunt răspândite pe rețelele de socializare de partidele „pro-ruse” și de Rusia însăși.

Criticii „Scutului european al democrației” se tem pe bună dreptate că birocrații de stânga de la Bruxelles ai oricărei noi autorități UE ar fi cei care vor determina ce este considerat „dezinformare” și ce nu. Acest lucru ar înăbuși, de fapt, libertatea de exprimare și opiniile de dreapta.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare