Andrei Guşă: De la ajutor pentru refugiaţi, am ajuns să sprijinim Ucraina cu multe arme şi mulţi bani, iar acum Kievul ne cere să intrăm în război, iar românii să moară pentru „slava Ucraina”

„După ce România a oferit Ucrainei un sistem Patriot (riscând să provoace Rusia și să intre în vizorul președintelui rus Vladimir Putin), Zelenski insistă că dronele și rachetele rusești ar trebui doborâte de pe teritoriul nostru. În emisiunea „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a criticat dur atât nerușinarea și insistențele nesăbuite ale liderului ucrainean Volodimir Zelenski, cât și lipsa de reacție a conducătorilor români, indiferenți în fața furiei „ursului de la Kremlin”, scrie solidnews.ro.

„Europenii și americanii s-au obișnuit în ultimii doi ani și jumătate cu insistențele și cerințele președintelui ucrainean, care solicită în mod constant sprijin militar sau financiar pentru a face față inamicului rus. Cu toate acestea, Andrei Gușă a observat că este pentru prima oară când Zelenski cere României în mod direct să se implice și, practic, să intre în război. În momentul în care trupele române, de pe teritoriul românesc, își vor îndrepta armele împotriva Rusiei, riscăm să devenim ținta principală a atacurilor rusești, după cum a avertizat președintele Putin. Niciunul dintre liderii României sau dintre candidații la prezidențiale nu a reacționat la cererea obraznică a lui Zelenski. „Cum să nu ai o reacție de împotrivire la o asemenea cerere halucinantă? Noi am pornit de la paradigma în care ajutam umanitar Ucraina și ajungem să ajutăm cu arme, multe, și să devenim parte beligerantă. La final de mandat, Iohannis ne-a făcut surpriza de a construi un centru de antrenament pentru armata ucraineană. Să ai lideri din aceștia mi se pare o mare rușine!”, a afirmat Andrei Gușă.

Armata rusă a lovit din nou Ucraina cu (drone) Shahed. În special, au fost lovituri în regiunea Odesa, în districtul Izmail, foarte aproape de granița cu România. (Dronele) Shahed au lovit infrastructura civilă obișnuită – un terminal de feribot, camioane, un depozit de cereale. Aceasta este exact ceea ce teroriștii ruși au vizat întotdeauna – securitatea alimentară a regiunii și a lumii”, a spus Zelenski într-un discurs video de joi. „Ucraina le spune de mult timp tuturor vecinilor și partenerilor săi cheie că trebuie să cooperăm, că trebuie să doborâm dronele și rachete împreună, în special în zonele apropiate de țările NATO”, a continuat liderul ucrainean. La votul din Parlamentul României, pe tema sprijinului militar acordat Ucrainei, nu au existat voturi împotrivă. Marii suveraniști ai AUR-ului s-au abținut, în loc să lupte pentru binele României.

Mai mult decât atât, conflictul ruso-ucrainean nu este singurul în care am putea fi atrași fără voia noastră. Andrei Gușă a reamintit faptul că documentele oficiale ale NATO prevăd utilizarea scutului antirachetă de la Deveselu împotriva Iranului. „Toți oficialii români, fie că e vorba de Marcel Ciolacu, de Nicolae Ciucă sau chiar de George Simion, au o poziție de solidaritate cu Israelul, deși Israelul a invadat o țară și a justificat această operațiune sub eticheta unor ’scopuri defensive’. Asta este o defensivă total disproporțională. Noi, în loc să ne păstrăm neutralitatea, să empatizăm cu cei invadați, ne arătăm indiferenți sau apărăm tabăra greșită. Nimeni, în afară de Diana Șoșoacă, nu a avut curajul să-și asume o poziție corectă, și anume de condamnare a atacului Israelului în Liban”, a punctat Andrei Gușă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare