Cozmin Guşă: Se confirmă jocul subteran al PSD; candidaturile Dianei Șoșoacă, Geoană şi Ciucă au fost contestate la CCR

Trei candidaturi la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie au fost contestate la Curtea Constituțională, CCR anunțând că aceste contestații vor fi soluționate într-o ședință care va avea loc sâmbătă, scrie hotnews.ro.

„Azi, 4 octombrie 2024, pe rolul CCR au fost inregistrate contestatii cu privire la candidaturi pentru functia de Președinte al României, respectiv Mircea Dan Geoană, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Nicolae-Ionel Ciucă. În vederea soluționării acestora in termen legal, a fost stabilită o ședință de judecată pentru sâmbătă, 5 octombrie 2024. Ulterior ședinței, CCR va emite un comunicat de presă”, a informat Curtea.

Graba cu care judecătorii de contencios constituțional se reunesc pentru soluționarea contestațiilor este explicabilă prin faptul că s-a intrat într-un calendar electoral strâns, care prevede că, pe data de 10 octombrie, candidaturile admise rămân definitive.

„Se confirmă jocul subteran al PSD contra lui Șoșoacă și Geoană, protagoniștii “finalei americane”. N-au reușit invalidarea la BEC, încearcă disperați la CCR, dar va fi degeaba. Nici Hrebe nu mai e ce-a fost, măi Marcele”, scrie analistul politic Cozmin Guşă pe Facebook.

În mai multe rânduri, Cozmin Guşă a arătat că potrivit tuturor cercetărilor sociologice, candidatul PSD Marcel Ciolacu nu ar reuşi să câştige în turul 2 al prezidenţialelor decât în faţa candidatului AUR, George Simion, încercând, în acest sens, să facă orice pentru a-i crea acestuia „culoar” pentru finală, în orice altă situaţie Ciolacu pierzând confruntarea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare