Natalia Intotero: De Ziua Mondială a Educației le urez tuturor profesorilor și elevilor români un an de studiu plin de realizări și multă sănătate!

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a transmis de De Ziua Mondială a Educației  tuturor profesorilor și elevilor români un an de studiu plin de realizări și multă sănătate!
  • ”Lumea întreagă sărbătorește mâine Ziua Mondială a Educației, ocazie cu care am participat astăzi, la Deva, la o conferință despre educație și reformare organizată de către Sindicatul Învățământului Preuniversitar din Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. O temă minunat aleasă de către organizatori, pe care îi felicit atât pentru evenimentul de astăzi, cât și pentru întreaga activitate desfășurată în județ.

Anul acesta bugetul Educației a avut un plus de 2,3% din PIB și ne apropiem de mult-visatul 6% din PIB pe an, deziderat pe care sper să îl atingem chiar anul viitor.

S-au făcut pași importanți pentru învățământul românesc încă de anul trecut când au fost adoptate în Parlament cele două noi legi ale Educației, care au și dus la această creștere a finanțării sistemului de educație.

Le mulțumesc tuturor dascălilor, elevilor, studenților și reprezentanți ai părinților care au contribuit atunci prin participarea la dezbaterile constructive care au avut loc atât în țară, cât și în Parlament.

Cred cu tărie că este vital dialogul permanent și colaborarea strânsă dintre familie, școală și societatea civilă pe de-o parte, și autoritățile locale și centrale de cealaltă parte. Împreună suntem o echipă cu un singur scop: dezvoltarea sistemului de învățământ și readucerea lui la nivelul de respect pe care îl merită.

În acest sens, este deosebit de importantă investiția constantă în capitalul uman și susținerea tuturor copiilor și tinerilor care studiază în România. Tocmai de aceea, i-am asigurat pe profesorii prezenți astăzi că și în 2025 vom face front comun, atunci când se va discuta legea salarizării în Parlament. Îi asigur de tot sprijinul meu pentru a-și recâștiga respectul pe care îl merită.

Îi mulțumesc domnului Paul Rusu, lider de sindicat, pentru invitația la acest eveniment și îi asigur pe toți dascălii că au în mine un partener de nădejde.

De Ziua Mondială a Educației le urez tuturor profesorilor și elevilor români un an de studiu plin de realizări și multă sănătate!

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare