Olaf Scholz i-a criticat pe alegătorii din estul țării că votează AfD și că distrug astfel țara, economia și reputația Germaniei în lume

Cancelarul Olaf Scholz a ținut un discurs de Ziua Unității Germaniei. El a acuzat o parte semnificativă a alegătorilor est-germani că sprijină partidele autoritare și radicale, potrivit Remix News, scrie r3media.ro.

La Teatrul de Stat Mecklenburg din Schwerin, Scholz și-a exprimat îngrijorarea cu privire la climatul politic din Germania de Est. Cancelarul a acuzat că o treime dintre alegătorii din regiune se îndepărtează de valorile liberal-democrate.

„Marea majoritate a cetățenilor din Germania se sprijină ferm pe baza ordinii noastre liberale. Aceștia sunt oamenii sensibili și cumsecade. Aceștia sunt cei care nu doar se plâng, ci se implică și pentru țara noastră”, a spus el.

Cu toate acestea, el i-a certat pe cei care aleg să meargă împotriva guvernului său de coaliție eșuat și să voteze pentru partide anti-imigrație precum Alternativa pentru Germania (AfD). Scholz i-a acuzat că „deteriorează întreaga noastră țară, economia noastră și reputația noastră în lume”.

Va fi nevoie de multă muncă grea pentru a inversa această tendință”, a avertizat el.

Declarațiile lui Scholz vin pe fundalul unei zile menite să sărbătorească reunificarea Germaniei, subliniind nevoia de a reflecta asupra trecutului și de a recunoaște luptele cu care se confruntă milioane de est-germani în timpul tranziției.

„Acesta este probabil unul dintre motivele pentru starea de spirit încă specială, nemulțumirea specială și particularitățile politice care caracterizează astăzi Germania de Est”, a spus el.

Comentariile cancelarului au stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, mulți exprimându-și furia și neîncrederea față de evaluarea sa.

El a subliniat importanța recunoașterii contextului istoric, menționând că pentru mulți est-germani, tulburările de după reunificare s-au simțit ca un „prăbușire a întregii lor vieți până în acel moment”, pe care el a descris-o ca o devalorizare a cunoștințelor lor și a realizărilor vieții. „Acest lucru nu ar trebui niciodată uitat sau măturat sub covor”, a avertizat el.

Discursul lui Scholz s-a concentrat pe nevoia de unitate și rezistență în fața populismului. „Centrul este mult mai mare decât radicalii de pe margini”, a declarat el.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare