„Am mii de ore de prezență în emisiunile „România TV”, dar nu mi-am imaginat că tocmai la acest post voi întîlni nivelul cel mai de jos al ideii de presă, așa cum am văzut la unul dintre moderatorii cei mai tineri: Dragoş Bistriceanu”, spune jurnalistul Ion Spânu

„Cred că am mii de ore de prezență în emisiunile „România TV”, dar nu mi-am imaginat că tocmai la acest post voi întîlni nivelul cel mai de jos al ideii de presă, așa cum am văzut în ultimele luni, din păcate, la unul dintre moderatorii cei mai tineri: DRAGOȘ BISTRICEANU!”, spune jurnalistul Ion Spânu, conform solidnews.ro. 

„Bomboana pe propria sa colivă a pus-o începînd de sîmbătă, mai exact cu ocazia deciziei CCR față de Diana Șoșoacă. Se știe speța: CCR, la contestațiile doamnei Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa, au respins candidatura Dianei Șoșoacă, europarlamentar și președinte SOS, la alegerile prezidențiale din acest an.

Imediat după decizia CCR, la România TV s-a discutat subiectul cu avocați și politicieni în emisiunea lui Ioan Korpos. Aproape în unanimitate, invitații au opinat că Decizia CCR reprezintă un grav atentat la democrație, căci nimeni nu poate să interzică unui cetățean român să candideze la cea mai înaltă funcție decît dacă nu respectă cîteva reglementări legale: vîrsta de 35 de ani, cazierul, domiciliul în România.

CCR, culmea!, contrar tocmai Constituției, și-a permis prin cîțiva judecători să-și depășească atribuțiile și să voteze în funcție de declarațiile politice ale Dianei Șoșoacă, declarații care nu sînt pe placul politicienilor care i-au trimis la CCR!

Chiar în emisiunea lui Korpos, de pildă, cunoscuta avocată Ingrid Mocanu, a demosntrat aceste lucruri. Mai mult, cînd a intervenit telefonic George Simion, președintele AUR, care a luat apărarea Dianei Șoșoacă, deși el este principalul profitor al deciziei, Ingrid Mocanu l-a felicitat pentru poziția sa corectă!

Imediat, însă, cineva din conducerea postului a luat o decizie incredibilă: l-a introdus telefonic pe… DRAGOȘ BISTRICEANU, reporter și moderator al postului, care, tam-nesam, s-a pus cu mizeria pe Diana Șoșoacă, într-un limbaj incalificabil, culminînd cu apelativul „rusoaica”, pentru care ar merita să fie dat în judecată.

De ce a fost apelat Dragoș Bistriceanu? Era vreun analist politic? Era vreun politician? Ei, bine, nu! El avea un rol: trebuia să minimalizeze impactul opiniilor lui George Simion, ale avocatei Ingrid Mocanu și ale lui Florin Roman (PNL) și altor politicieni invocați în emisiune!

Și vine întrebarea: asta e presă?

Cu astfel de „jurnaliști” se va face campania electorală? Cu unii care așteaptă din partea patronilor ordinul de atac împotriva unora, așa cum se asmut cîinii? Seo, ia-l, mușcă-l, Bistricene!

P.S.1.: Conform Comunicatului CCR, au fost depuse mai multe contestații față de majoritatea candidaților. Au fost respinse toate, cu excepția celor formulate împotriva Dianei Șoșoacă și Miron Cozma. La Miron Cozma s-a invocat faptul că a prezentat semnăturile din 2019 (vezi Top Secret). În cazul Dianei Șoșoacă știe doar Dragoș Bistriceanu de la România TV de ce i-a fost respinsă candidatura.

P.S.2: Remarc echilibrul unor declarații față de mizerabila decizie a CCR:

George Simion, AUR: „Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent”.

Marcel Ciolacu, PSD: „Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales. Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației”.

Elena Lasconi, USR: „Sunt multe lucruri care mă distanțează de doamna Șoșoacă, dar mie mi se pare incredibil să găsești chichițe legislative ca să nu lași dreptul democratic al unei femei de a candida în condițiile în care doamna Șoșoacă poate să fie europarlamentar și este europarlamentar. E incredibil ce se întâmplă.

Florin Roman, PNL: „Eliminarea Dianei Șosoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD. E clar că PSD a făcut tot posibilul pentru a scăpa de candidatura ei, pentru a-i face culoar lui Simion, blatistul de casă al PSD. De altfel, pe culoarele politicii, pesediștii vorbeau încă de săptămâna trecută despre eliminarea Dianei Sosoaca, din cursa pentru Cotroceni”.

Pe acest fond, prestația „jurnalistului” Dragoș Bistriceanu de la România TV îl descalifică și, dacă nu are neamuri prin conducerea postului, sper că va fi trimis la reciclare”, scvrie Ion Spânu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare