Un judecător CCR refuză să mai semneze motivarea în cazul Dianei Șoșoacă: Decizia este în aer!

Judecătorii Curții Constituționale sunt așteptați, astăzi, să emită motivarea deciziei prin care Dianei Șoșoacă i s-a interzis candidatura la alegerile prezidențiale. Conform SpotMedia, sunt probleme din cauza judecătorului Attila Varga (propus de UDMR), cel care ar refuza să semneze raportul acestei motivări, scrie solidnews.ro.

Conform surselor menționate, Attila Varga este raportor la această motivare, însă raportul a fost scris de către Marian Enache, președintele Curții Constituționale.

Din acest motiv, dar și ținând cont de scandalul public care s-a declanșat ca urmare a deciziei CCR, Attila Varga ar refuza să semneze și a plecat din București.

În acest moment, motivarea CCR este în aer, asta pentru că decizia a fost adoptată cu o majoritate la limită: 5 la 2, ceea ce înseamnă că în absența lui Attila Varga nu mai există această majoritate.

Cine sunt judecătorii CCR care au votat ”pentru”

– Marian Enache, președintele CCR, numit la Curte în 2016, de Senat. A fost, printre altele, avocat, consilier prezidențial, ambasador al României în Republica Moldova, deputat PSD, doctor în drept constituțional la Universitatea București din 1997;

– Attila Varga, numit la CCR în 2016 de Camera Deputaților. Doctor în Drept constituțional din 2006, cadru didactic universitar, fost deputat UDMR;

– Cristian Deliorga, numit la CCR se Senat, în 2019. Fost judecător la curtea de Apel Constanța, fost membru al CSM

– Gheorghe Stan, numit la CCR de Camera Deputaților în 2019. Fost procuror la Parchetul General, fost inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare, fost procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție;

– Dimitrie-Bogdan Licu, numit la CCR de Camera Deputaților în 2022. Fost procuror, fost prim-adjunct al procurorului general al României, fost membru CSM.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare