Diana Şoşoacă, acuzată în Motivaţia CCR că…a depăşit viteza pe şosea

Curtea Constituțională (CCR) a publicat motivarea deciziei de a-i interzice Dianei Șoșoacă (SOS România) să candideze pentru funcția supremă în stat, scrie r3media.ro.

În documentul publicat pe siteul oficial al CCR, Curtea îi reținei liderului SOS declarațiile publice, considerate antidemocratice, antisemite și anti-UE.

„Declarațiile publice, luările de poziții și exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice, coroborate cu participarea la anumite evenimente publice sunt temeiuri suficiente pentru a indica faptul că doamna Diana Iovanovici – Șoșoacă, în calitate de candidat la funcția de Președinte al României, pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său public referitor la înlăturarea unor garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de stat membru UE și al NATO. Prin urmare, este evident că respectarea Constituției și apărarea democrației – condiții pentru a candida la funcția de președinte al României – sunt aspecte străine discursului public promovat de aceasta”, afirmă CCR.

În continuarea, Curtea trece în revistă declarațiile pe care le-a făcut Diana Șoșoacă de-a lungul vremii față de războiul din Ucraina, Uniunea Europeană sau NATO.

Evident, prezența liderului SOS la Ambasada Rusiei este considerat un delict, deși nu există nicio lege care să interzică acest gen de acte, după cum remarca fostul judecător al CCR, Augustin Zegrean.

În mod aproape de necrezut, pentru că vorbim despre judecători, aceștia consideră declarațiile Dianei Șoșoacă „amenințări la siguranța națională a statului român”, deși nu produc niciun document al vreunei instituții a statului din care să reiasă acest lucru.

Mai rău, unele declarații ale Dianei Șoșoacă sunt considerate adevărate de către judecătorii CCR, în timp ce altele, la fel de arbitrar sunt considerate false, propagandistice.

Judecătorii o acuză pe Diana Șoșoacă de comportamentul față de jurnaliștii italieni care au intrat în biroul său în 2021. Situația este absurdă, având în vedere că instanțele din România i-au dat dreptate actualei europarlamentare, constatând că jurnaliștii italieni au intrat ilegal în biroul său, unde au comis un „atac material”.

Printre altele, CCR o acuză pe Șoșoacă de faptul că nu are respect pentru lege, deoarece a depășit viteza legală pe drum public. „Pe de altă parte, doamna Șoșoacă dă dovadă de dispreț față de lege în mod constant, crezându-se mai presus de aceasta, un exemplu în acest sens fiind și momentul când a rămas fără permis de conducere, fiind amendată după ce a fost depistată conducând cu 110 km/oră pe un tronson de drum pe care viteza maximă
admisă era de 40 de km/oră”, este scris, în mod halucinant, într-o motivare a CCR.

Reamintim că au fost zeci de parlamentari și miniștri descoperiți de mass-media că au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice. În urma motivării CCR, acest lucru îi face incompatibili cu funcția de președinte al României.

Incompatibilitate cu funcția de președinte al României reprezintă și opoziția la vaccinarea anti-Covid. În acest caz este vorba că a „incitat în mod public populația la revoltă într-o manieră nedemnă de un candidat la alegerile prezidențiale”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare