Deputatul neafiliat Cosette Chichirău, proiect prin care CCR este exclusă din procesul de validare a candidaţilor la alegerile prezidenţiale

Deputatul neafiliat Cosette Chichirău a depus marţi un proiect de lege la Parlament prin care Curtea Constituţională este exclusă din procesul de validare a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, iar de această validare ar urma să se ocupe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Biroul Electoral Central.

„Cazul Şoşoacă a şocat democraţia românească. Am văzut cum CCR a invalidat un candidat la Preşedinţia României pentru motive absolut subiective decise de o curte numită politic, decisă de 5 judecători din 9 care au fost puşi acolo de PSD şi UDMR care votează cu PSD. Ca să reparăm această hibă a democraţiei româneşti, depunem astăzi un proiect care modifică legea pentru alegerea preşedintelui României, astfel încât Curtea Constituţională să vegheze la integritatea alegerilor prin validarea finală a rezultatelor alegerilor şi nu prin validarea candidaţilor. Prin proiectul nostru noi mutăm atribuţiile de validare a candidaţilor la Înalta Curte. Practic, Biroul Electoral Central şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie participă la acest proces care este absolut normal, aşa se întâmplă la toate celelalte candidaturi, iar prin această procedură te poţi apăra, poţi depune documente, argumente, nu este un proces influenţat politic”, a declarat Cosette Chichirău la Palatul Parlamentului.

Ea a menţionat că reprezentanţii Platformei DREPT, la care este afiliată, vor să fie alegeri corecte în România, în care oricine îndeplineşte condiţiile legale să poată să candideze.

„Doamna Şoşoacă are probleme reale pentru că promovează doctrine antisemite, discriminatorii, antieuropene, dar dacă un asemenea candidat trebuie invalidat, trebuie invalidat conform legii”, a afirmat Chichirău.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare