Iulian Ionescu (Ecopolitic): Așa-zisa moțiune de cenzură este un fâs, au mai jucat sceneta asta încă o dată în primăvară, cu aceiași actori și aceleași replici! Vorba aia, USR, AUR, PSD, PNL, aceeași mizerie!

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu (Ecopolitic) a analizat scandalul referitor la moțiunea de cenzură contra guvernului Ciolacu, demonstrând cum se pot desfășura treburile și cu ce efecte, scrie solidnews.ro.

Până astăzi de dimineață, la ora 9.00, era anunțată o moțiune de cenzură a partidului USR. George Simion a anunțat tot în această dimineață că și AUR-ul se alătură acestui demers. Primăvara aceasta, în plin scandal referitor la comasarea alegerilor, USR-ul a inițiat un demers similar, la care a aderat imediat și AUR. Jurnalistul Iulian Ionescu este de părere că toată această acțiune reprezintă un aranjament subteran, pentru că nici USR-ul, și nici AUR-ul, singuri, nu pot depune o moțiune de cenzură. De fapt, s-a pus la cale un joc politic, prin care USR-ul nu vrea să deranjeze prea tare PNL-ul, iar AUR-ul nu vrea să incomodeze prea tare PSD-ul. Doar că acest calcul politic poate fi total greșit, aruncând atât USR-ul, cât și AUR-ul în opoziție, chiar dacă aceste partide se gândesc acum că vor fi cooptate în următoarea guvernare într-un fel sau altul.

Dacă nu se acumulează numărul de semnături necesar dezbaterii în Parlament, moțiunea nu trece. Acesta pare să fie scenariul în care ne aflăm astăzi, pentru că inițiativa USR nu prezintă interes nici pentru UDMR, nici pentru PNL și PSD. Aceeași ceartă mimată între PSD și PNL a existat și în primăvară. „Așa-zisa moțiune de cenzură este un fâs! S-a mai jucat sceneta asta încă o dată în primăvară, cu aceiași actori și aceleași replici! Vorba aia, USR, AUR, PSD, PNL, aceeași mizerie!”, a concluzionat Iulian Ionescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare