300.000 de iconiţe oferite credincioşilor veniţi în pelerinaj la Iaşi, la Sfânta Parascheva

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au tipărit 300.000 de iconiţe cu chipurile Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfântului Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon, pentru a le împărţi credincioşilor veniţi în pelerinaj la Iaşi, scrie Agerpres.

Iconiţele sunt oferite, gratuit, celor care ajung la Catedrala Mitropolitană pentru a se închina la moaştele sfinte.

„Pentru a veni în întâmpinarea pelerinilor care îşi doresc să păstreze vie memoria închinării aici, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, vom împărţi anul acesta gratuit 300.000 de iconiţe cu Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon. Icoana aceasta este realizată special pentru pelerinajul de anul acesta, existând o astfel de tradiţie în fiecare an, a unei icoane în care să fie zugrăvită Ocrotitoarea Moldovei împreună cu Sfântul ale cărui sfinte moaşte sunt aduse la Iaşi în anul respectiv”, a declarat, pentru AGERPRES, preotul Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În perioada 8-15 octombrie se desfăşoară la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se prăznuieşte pe 14 octombrie.

Pelerinajul a început marţi, la ora 6,00, odată cu scoaterea raclei cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană. În urma unei procesiuni, racla cu moaştele a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Miercuri seară, la Iaşi va fi adusă şi racla cu moaştele Sf. Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, de la o mănăstire de pe muntele Athos.

Până pe 15 octombrie se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi desfăşurate în spaţiul public prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor fiind 13-14 octombrie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare