Adrian Dupu, la festivitatea de deschidere a anului academic 2024-2025, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB): Să studiați la o universitate europeană de prestigiu, aici, la Bălți, nu este puțin lucru!

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, a declarat la festivitatea de deschidere a anului academic 2024-2025, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB că drumul european al Republicii Moldova este o realitate, iar fiecare dintre studenți participă, conștient, la scrierea acestui viitor. 
”Astăzi a avut loc festivitatea de deschidere a anului academic 2024-2025, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB), pentru studenții înscriși la programele de licență și master din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).
În cadrul USARB funcționează filiale ale facultăților de geografie și geologie, chimie, sociologie și drept din cadrul UAIC.
„Să studiați la o universitate europeană de prestigiu, aici, la Bălți, nu este puțin lucru. Asta trebuie să vă facă mândri, dar totodată responsabili în anii de studiu care urmează. Drumul european al Republicii Moldova este o realitate, iar fiecare dintre voi participă, începând de astăzi, conștient, la scrierea acestui viitor”, a transmis secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, printre altele, studenților.
La festivitate au fost prezenți și rectorul USARB – Natalia Gașițoi, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Liviu-George Maha, decanii facultăților din România și profesori de pe ambele maluri ale Prutului.
_____________________________________
DRRM finanțează, în acest an, un proiect important în cadrul Bibliotecii Ştiinţifice a USARB. Centrul de Informare al României din Bălţi este dotat cu resurse informaționale, suport tehnic și mobilă, cu finanțare de la Guvernul României, DRRM contribuind astfel semnificativ la păstrarea identității românești pentru locuitorii zonei de nord a Republicii Moldova şi extinderea prezenţei limbii române în regiune.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare