Ana Loredana Predescu: Sper să nu revenim în alte perioade de tristă amintire în care DNA să fie transformat în agent electoral

Deputata Ana Loredana Predescu spune, joi, că speră să nu revenim în alte perioade de tristă amintire în care DNA să fie transformat în agent electoral, după chemarea la DNA a liderului PNL Nelu Tătaru. 
  • ”Din subiectele abordate astăzi, cap de afiș a fost chemarea la DNA a liderului PNL Nelu Tătaru, acuzat că a luat de la pacienții săi mită, inclusiv ouă și găini… Acum, ce vreau să remarc este că, având în vedere aceste acuzații, cu găini și ouă, ce par a duce un pic in derizoriu ancheta dar fac din Nelu Tătaru știrea zilei, sper să nu revenim în alte perioade de tristă amintire în care DNA să fie transformat în agent electoral.
Deoarece, faptele care intr-adevar i se pot imputa dlui Tataru țin de achizițiile făcute în pandemie, despre care Comisia Speciala de ancheta din Parlamentul Romaniei a relevat că sunt deschise 102 anchete penale pt achiziții fără nicio regula, de un miliard lei.
  • Una din acestea a vizat achiziția în anul 2020 de echipamente și măști de protecție pentru Republica Moldova. Este vorba despre singura achiziție directă făcută de Ministerul Sănătății de la Unifarm, în valoare de peste 18 milioane de lei cu TVA.
Ministrul Sănătății fiind, până în decembrie 2020, domnul Tătaru.
Un alt subiect a vizat întâlnirea liderilor PNL care, dincolo de măsurile luate în cadrul partidului vis a vis de acuzațiile aduse dlui Tătaru, au stabilit, așa cum și anticipam, după nenumărate critici aduse PSD ului, că se merge pe principiul ,,Adio dar rămân cu tine!’’.
  • Intrarea României în Schengen, dezbătută doar, nu și votată astăzi, la consiliul JAI pare a beneficia de premise mai bune având în vedere susținerea comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson și faptul ca Austria, cel mai vehement opozant al intrarii noastre în Schengen, încă nu s-a pronunțat nici pro nici contra, ocupată fiind, probabil, cu constituirea până acum eșuată a propriului guvern.
Ținând cont de faptul ca Germania, deși în Schengen, a reintrodus controalele la frontieră, sper să devenim membri cu drepturi depline până la momentul în care condițiile sale se vor înăspri sau mai rău, această entitate se va desființa. Să fim conștienți însă că aderarea la spațiul Schengen și desființarea granițelor, nu înseamna nu ai beneficii pentru România. Ne putem gândi la creșterea criminalității, fenomenul imigranților care se va accentua.
  • Muncitorii din zona non -UE, aduși cu mari cheltuieli în România de către antreprenori, pe tru a avea forță de muncă, vor avea liber la a pleca către Vestul Europei, odată ajunși pe teritoriul unui stat membru UE, mai alert decât o fac acum, când nici măcar 10% dintre bangladeshii care au mers cu locuri de muncă spre piața românească nu au rămas în țară, plecând ulterior în alte țări, precum Germania și Portugalia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare