Natalia Intotero: Stresul, depresia, anxietatea sau epuizarea profesională sunt afecțiuni care pot influența în mod negativ relațiile de familie

Ministra Familiei, Natalia Intotero, spune că stresul, depresia, anxietatea sau epuizarea profesională sunt afecțiuni care pot influența în mod negativ relațiile de familie.
  • ”Stresul, depresia, anxietatea sau epuizarea profesională sunt afecțiuni care pot influența în mod negativ relațiile de familie, fie că vorbim de părinți, copii, bunici sau alte rude. Atunci când unul dintre membri suferă din cauza stresului, întreaga familie poate fi afectată. De aceea, este esențial să ne concentrăm pe identificarea cauzelor stresului și să dezvoltăm strategii eficiente pentru a-l preveni.
Azi, de Ziua Mondială a sănătății mintale, evenimentul care s-a desfășurat la Parlament, și la care am luat parte, scoate și mai mult în evidență faptul că nu trebuie să ignorăm aceste stări.
Cred că primul pas pe care ar trebui să-l facem este să recunoaștem că sănătatea mintală este un aspect esențial al bunăstării fiecărei persoane, iar ignorarea acesteia poate avea consecințe grave atât pentru individ, cât și pentru întreaga societate.
Pentru a combate aceste efecte, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pune un accent puternic pe educarea și susținerea familiilor. Programe de suport psihologic și consiliere familială, disponibile pentru toți cei care se confruntă cu provocări emoționale sau mentale, campanii de conștientizare privind importanța comunicării și susținerii reciproce în familie pot fi doar o mică parte din acțiunile pe care cu toții am putea să le facem pentru a veni concret în sprijinul celor care probleme.
O felicit pe doamna Luiza Spiru pentru lupta necontenită pe care o duce pentru crearea unei societăți sănătoase și îi mulțumesc pentru că mi-a oferit ocazia să vorbesc despre o problemă pe care nu avem voie să o ignorăm”, spune Intotero.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare