Parteneriat Româno-Chinezo-Italian, în județul Călărași, în Centrala Fotovoltaică de 32 MW; Ambasadorul Chinei, prezent la lansarea proiectului de peste 25 milioane de euro

Peste 25 de milioane de euro vor fi investiți în Centrala Fotovoltaică de aproape 32 MW din comuna Ștefan cel Mare (județul Călărași), o investiție italiană, făcută de Grupul URMET, cu parteneri romano-cinezi a cărei ”piatră de temelie” a fost pusă vineri, în prezența ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin, a reprezentanților firmelor implicate și a oficialităților locale.

Grupul URMET are mai multe proiecte în desfășurare în Romania, în domeniul energiei regenerabile, cum a și declarat responsabilul pe România a Grupului, domnul Angelo Davoli.

Investiția reprezintă un sprijin important pentru comuna călărășeană care, conform primarului Nicolae Pandea, va beneficia în final de o dublare a bugetului local.

În același timp, centrala va furniza si o mică cantitate de energie electrică cu titlu gratuit comunei Ștefan cel Mare, iar investitorul s-a angat deja în sprijinirea unor parteneriate de cu autoritățile locale în proiecte sociale și nu numai.

În discursul său, ambasadorul Chunlin a arătat că domeniul producerii energiei verzi este o prioritate în actualul context mondial, salutând participarea grupului chinez Pinggao la această investiție. El a punctat că Pinggao Group este activ în alte patru țări europene: Polonia, Grecia, Bulgaria și Italia.

”Sunt bucuros că această investiție s-a făcut în comuna Ștefan cel Mare, localitatea mea natală. Am pus bazele unui parteneriat sper eu pe termen lung, nu doar în această comună ci chiar la nivelul județului Călărași. Investiția a pornit acum doi ani de zile, este un proiect nou în sensul în care în acest proiect sunt implicate trei țări – China, România, Italia. Este o investiție de peste 30 milioane euro, cu beneficii nu doar în ceea ce privește energia verde, dar și cu beneficii pentru comunitatea locală”, a declarat senatorul PNL de Călărași, Ciprian Pandea.

La rândul său, Sorin Răcășan, reprezentantul firmei Metchim Green Energy, a afirmat: ”Acest proiect este unul de suflet și foarte mare din punct de vedere al finanțărilor. Vreau să demonstrăm că o firmă românească, ce a adus în țară aceste două mari firme care lucrează cu bugete de miliarde de euro în toată lumea, poate face proiecte de anvergură și de înaltă calitate. Vrem să ne încadrăm în timp ca să putem lucra mai departe pe alte proiecte”.

Proiectul demarat vineri – Centrala Fotovoltaică Stefan Cel Mare de 31,82 MW – marchează un alt important pas în călătoria energiei curate a României, potrivit PINGGAO GROUP.

”Împreună cu stimații noștri parteneri, inclusiv U-ENERGY, Huawei și autoritățile locale, ne-am angajat să livrăm acest proiect către cele mai înalte standarde, contribuind la dezvoltarea durabilă a acestei regiuni”, au arătat reprezentanții companiei PINGGAO GROUP INTERNATIONAL ENGINEERING CO, adăugând că proiectul va contribui semnificativ la viitorul energetic durabil al României.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare