18 spectatori au avut nevoie de îngrijiri medicale după un „spectacol de operă” blasfemiator, la Stuttgart, cu scene explicite de lesbianism, violență și parodie la adresa creștinilor

Din 5 octombrie, Opera Națională din Stuttgart (Germania) prezintă „Sancta”, o operă feministă radicală cu o punere în scenă șocantă și considerată blasfemie de catre crestini. 18 spectatori au suferit de greata si au avut nevoie de tratament medical în timpul primelor două spectacole, scrie CNews.fr, conform mariustuca.ro.

O operă blasfemiatoare și sângeroasă. Opera muzicală „Sancta Susanna” interpretată la Opera de Stat din Stuttgart din Germania  creează o controversă vie și stârnește emoție în comunitatea crestinilor. Scenele sale brute au provocat , încă de la premiera din 5 octombrie, episoade de greață severă la nu mai puțin de 18 spectatori care au avut nevoie de îngrijiri medicale

Potrivit Stuttgarter Zeitung , victimele au fost tratate pentru greață și șoc. Programul piesei, interzis sub 18 ani, includea totuși avertismente. Purtătorul de cuvânt al Operei, Sebastian Ebling, a declarat că trei dintre persoane au fost tratate de un medic.

Video-ul de prezentare „Sancta”, disponibil pe canalul YouTube al Operei de Stat din Stuttgart, dă tonul acestei opere descrise drept „îndrăznețe”.

Compusă de Paul Hindemith, premiera inițială din 1921 a filmului „Sancta Susanna” a fost anulată din cauza indignării față de conținutul său, fiind considerată prea blasfemiatoare  de către critici – o credință încă deținută de unii astăzi, poate deloc surprinzător, scrie New York Post

Acum, peste 100 de ani mai târziu, spectacolul are loc pentru prima dată la Stuttgart, Germania.

Producția captivantă a primit răspunsuri mixte din partea publicului, cu rapoarte despre 18 participanți care au nevoie de asistență medicală pentru stres și mai mult la fața locului – trei fiind tratați de un medic pentru greață excesivă – în timpul spectacolelor sale inițiale, a scris Times .

„Nu vor fi aduse modificări”

Trupuri atârnate pe o cruce, ca o interpretare a răstignirii și sângelui care țâșnește, un aşa-zis „Iisus” care dă vin călugărițelor înainte de a se dezbrca în pielea goala si a începe a le bate cu palma peste fese sau chiar prezența unui papă pitic… acestea sunt doar unele dintre caricaturile creștinismului prezente în această lucrare.

Majoritatea cântăreților din această operă apar complet dezbracati și împreună se implică în scene de violență sexuală.

Cu toate acestea, în ciuda criticilor și neliniștii, purtătorul de cuvânt al Operei de Stat din Stuttgart a declarat că nu vor fi aduse modificări lucrării, argumentând că spectatorii „știau la ce se înscriu”, dar au recunoscut că „sânge real, precum și sânge fals”. , procesele de piercing și provocarea unei răni pot fi observate” în „Sancta”.

Un reprezentant al operei a declarat pentru presă: „Recomandăm tuturor membrilor publicului să citească din nou cu atenție avertismentele, astfel încât să știe la ce să se aștepte”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare