Ludovic Orban: „Eu aş fi scos partidul SOS România de mult timp în afara legii”

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, susține o reformă a Curții Constituționale. Acesta a declarat în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24 că este de părere că trebuie schimbat modul prin care sunt desemnați judecătorii CCR. Referitor la decizia CCR în cazul Șoșoacă, Orban este de părere că partidul condus de aceasta trebuia scos „în afara legii de mult timp”, scrie digi24.ro.

„În ceea ce privește Curtea Constituțională, m-am exprimat foarte limpede. Susțin categoric o reformă a CCR, trebuie schimbat modul de desemnare a judecătorilor CCR, nu mai trebuie lăsați judecători numiți de partide politice, care astăzi hotărăsc una pe spețe similare și peste doi ani hotărăsc alta, în funcție de presiunea politică. Din păcate, CCR s-a comportat ca a treia cameră a Parlamentului, e necesară o schimbare profundă în ceea ce privește funcționarea ei. Sunt elemente în decizia Curții care sunt discutabile, în mod evident, este discutabilă din punct de vedere constituțional inclusiv competența Curții cu privire la decizia finală, pe de altă parte e o decizie care a fost luată de CCR și trebuie respectată”, a declarat Ludovic Orban în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24. Candidatul Forța Dreptei la alegerile prezidențiale critică dur reacțiile venite din partea celorlalți candidați la scrutinul din decembrie și susține că acesta „nu va vărsa nicio lacrimă, nici măcar una de crocodil”.

„S.O.S. trebuia scos în afara legii de mult timp. Nu voi vărsa nicio lacrimă, nici măcar una de crocodil, așa cum au vărsat, pofticioși, alți candidați în speranța că vor lua voturi din votanții lui Șoșoacă. Șoșoacă este goarna propagandei rusești, este parte importantă din coloana a V-a a imperiului condus, a regimului criminal Putin, declarațiile lui Șoșoacă au reprezentat luări de poziție contrare prevederilor constituționale, afectând ordinea constituțională, contrare democrației și contrare inclusiv sistemului de alianțe în care România este parte. Ca urmare, eu n-am vărsat nicio lacrimă”, a explicat liderul Forța Dreptei.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare