ÎPS Teofan, mesaj pentru politicieni de Sf. Parascheva: Credincioşii au așteptări ca deciziile să fie inspirate din Evanghelia lui Hristos, să n-o contrazică pe aceasta

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ținut să le transmită conducătorilor țării că pelerinii de la Iași așteaptă ca deciziile să fie luate și cu gândul „la Hristos”, scrie r3media.ro.

În cuvântul de la finalul Sfintei Liturghii oficiate cu ocazia praznicului Sfintei Parascheva, ÎPS Teofan a mai spus că pelerinii înțeleg „ca deciziile majore să fie inspirate și din Evanghelia lui Hristos, pentru că Evanghelia, Cuvântul Domnului, este singurul care nu greșește”.

Pelerinii strigă lăuntric, fără ostentație sau emfază, cât de multă foame pentru Dumnezeu există-n lume.

Pelerinii așteaptă de la noi, slujitorii Bisericii: duh de jertfă, atitudine smerită și curaj mărturisitor.

Pelerinii așteaptă de asemenea, ca deciziile pe societate să fie fundamentate nu doar pe analize omenești, ci și cu gândul lui Hristos, cum spune sf. Ap. Pavel. Ei îl doresc pe Dumnezeu ca punct axiologic în orice demers.

Prea de multe ori, de către prea mulți se dorește a se decide în chestiuni fundamentale ca și cum Dumnezeu n-ar exista.

Există o sensibilizare permanentă pentru a se acționa ca și cum totul ar veni nicăieri, s-ar îndrepta spre niciunde, fără scop ultim și veșnic cum mărturisește un gânditor german.

Pelerinii ca și chintesență a conștiinței creștine, așteaptă ca deciziile pentru binele comun să fie luate prin analize atente, consultări oneste, abordări profesioniste. În același timp, ei simt că rațiunea umană autonomă nu este suficientă. Au așteptări ca deciziile majore să fie inspirate și din Evanghelia lui Hristos, pentru că Evanghelia, Cuvântul Domnului, este singurul care nu greșește.

Pelerinii ne cer responsabilitatea de a acționa în sensul credinței în care am fost botezați”, a transmis ÎPS Teofan.

Ierarhul Moldovei nu a uitat să se roage pentru pace „în Răsărit și în Orientul Mijlociu și oriunde există război”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare