A zecea ediție a marșului „Împreună pentru Siguranța Femeilor” va avea loc în mai multe orașe din țară

Cea de-a zecea ediție a marșului „Împreună pentru Siguranța Femeilor” va avea loc pe 20 octombrie, începând cu ora 15:00 în București, Timișoara, Iași și Baia Mare, și pe 27 octombrie în Cluj-Napoca.

„Ieșim din nou în stradă pentru că ne dorim o lume în care fetele și femeile să trăiască în siguranță, o lume în care violența de gen să fie descurajată și sancționată.

În același timp, ieșim în stradă pentru că vrem școli și universități, dar și locuri de muncă sigure, cu toleranță zero pentru abuzatori! Hărțuirea sexuală în școli și universități este o formă de violență despre care s-a vorbit mult în spațiul public în ultima perioadă, pe fondul dezvăluirilor despre cazuri scandaloase de profesori care au abuzat sexual studente sau eleve. Suntem împreună pentru a promova o educație bazată pe demnitate și egalitate și pentru a construi un sistem de învățământ care protejează, ascultă și acționează în interesul copiilor și tinerilor

Anul acesta, aducem în prim-plan violența sexuală, un subiect delicat și adesea tabu, care afectează în principal fetele și femeile și pentru care politicile publice actuale din România sunt aproape inexistente”, transmite Centrul Filia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare