Ministerul Familiei dorește continuarea Programului FIV și în 2025 Sprijin esențial pentru familiile care își doresc copii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță deschiderea procesului de transparență decizională pentru Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.

 

  • Proiectul vizează continuarea și în anul 2025 a Programului FIV, prin care se acordă sprijin financiar în valoare de 15.000 lei pentru maximum 10.000 de beneficiari, oferind astfel suport financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro, destinat cuplurilor și persoanelor singure, care au nevoie de acest tip de tratament.

Inițiativa răspunde scăderii alarmante a natalității și problemelor financiare cu care se confruntă familiile din România. Costurile ridicate ale procedurilor FIV și lipsa sprijinului financiar constituie obstacole majore pentru multe cupluri care își doresc copii, dar se confruntă cu probleme de infertilitate.

  • Documentația aferentă proiectului de act normativ include: Nota de fundamentare; Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității și poate fi consultate accesând link-ul de mai jos: https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare