Câteva sute de români din Covasna, Harghita și Mureș vin sâmbătă în Piața Universității din Bucureşti pentru a mărturisi în jurul statuii lui Mihai Viteazul rezistența lor identitară prin credința, limba și tradiția românească

„Sâmbăta, 19 octombrie, ora 13,00, 300 de români din Covasna, Harghita și Mureș vor intra în Piața Universității pentru a mărturisi în jurul statuii lui Mihai Viteazul rezistența lor identitară prin credința, limba și tradiția românească. Se vor închina înainte la Troița și Sfintele Moaște ale Bisericii Sfântul Gheorghe Nou pornind apoi în procesiune spre Universitate. Mesajul nostru fundamental, al românilor din Inima Țării, către întreaga Românie, emis de la Km. 0 al Capitalei, se rezumă într-un singur cuvânt: Existăm! Idealul nostru este: 300 000 de mii de români din Covasna, Harghita și Mureș cu douăzeci de milioane de frați și de surori!”, anunţă liderul Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, scrie activenews.ro. 
„Pe Esplanada cu statui de la Universitate va fi cântec, joc și cuvânt românesc cu 15 ansambluri folclorice. Sarcinile organizării sunt împărțite de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș și Asociația Calea Neamului, costurile manifestării fiind suportate frățește de cele doua organizații. Ele sunt mari, constând în transportul celor 300 de oameni, sonorizare, bănuți pentru hrana copiilor care participă. Punem la bătaie fonduri proprii personale, dar avem nevoie de ajutorul vostru. Nu avem banii partidelor și nici ai statului, vă avem doar pe voi și orice demers presupune costuri, de aceea apelez de fiecare dată la voi. Vă sunt pe deplin recunoscător pentru tot ajutorul dat până acum, dar trebuie cu orice preț să mergem înainte. Nu-mi este „comod” să tot „cer” bani, dar nu-i cer pentru mine, ci pentru organizarea unor acțiuni concrete românești care de fiecare dată au avut un rezultat național.
Români din ansamblurile folclorice profesioniste vin la București motivați de conștiința lor, fără să pretindă niciun ban, dar este un semn de respect pentru efortul lor să le asigurăm măcar transportul și doar pentru copii, bănuți de mâncare, căci pleacă în zori de zi de acasă și ajung înapoi noaptea târziu.
300 000 de mii de români din Covasna, Harghita și Mureș cu douăzeci de milioane de frați și surori: Pentru un Ideal, pentru întreaga Românie. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie activenews.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare