Cozmin Guşă: „Niște alegeri și un referendum ce ar fi trebuit să marcheze un succes geopolitic major al UE-NATO s-au finalizat într-un mod lamentabil, ce dezvăluie, de fapt, încă o dată, slăbiciunea Occidentului colectiv”

„Maia Sandu a reușit o performanță, care de fapt este o contraperformanță, greu de obținut. De duminică seara, liderii blocului euroatlantic stau și se întreabă cum de au fost atât de amatori în decizia lor de a-i da credit și mână liberă președintei Moldovei. Niște alegeri și un referendum ce ar fi trebuit să marcheze un succes geopolitic al UE-NATO s-au finalizat într-un mod lamentabil, ce dezvăluie, de fapt, încă o dată, slăbiciunea Occidentului colectiv. V-am povestit și ieri, dar vă spun care a fost rezultatul pe scurt. Maia Sandu a obținut în Republica Moldova un scor de 37%, destul de apropiat de cel al competitorului de pe locul 2, Alexandr Stoianoglo, dar acesta este considerat un rezultat slab, pentru că Maia Sandu fusese anunțată că va câștiga la mare scor și încă din primul tur”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Referendumul a picat în Republica Moldova, cam la 7-8 puncte; voturile care au adus cumva victoria sunt niște voturi de tip imoral, aduse de către diaspora, o diasporă care nu mai trăiește în Republica Moldova, deci legitimitatea ei spre a influența un vot care decide viitorul țării este extrem de chestionabilă. Mai mult decât atât, există 83.000 de buletine de vot nefolosite de către 83.000 de moldoveni care au votat totuși la prezidențiale. E limpede că, refuzând să preia buletinul de vot pentru referendum, s-ar fi exprimat împotriva referendumului, deci ar fi căzut acest referendum cu aceste 80.000 de voturi în plus la mare scor. În consecință, Occidentul colectiv  a rămas perplex, pentru că au fost niște rezultate pe care nu le-au raportat, dintr-o campanie și o perioadă în care, prieteni, s-au cheltuit resurse importante pentru un plan prost.

Desigur că acum curg reproșurile pentru Maia Sandu. Ele, așa cum v-am spus, pot să fie argumentate ușor. Este o președintă incompetentă, capricioasă, o femeie care nu ascultă de nimeni și de nimic, decât în baza ierarhiei din care face parte, care este un sistem ocult de putere internațional. Reproșurile curg, dar nu Maia Sandu este principala vinovată. Sistemul  Soros, specialist în implementarea CONTRASELECȚIEI, a oferit-o pentru promovarea ca președinte, sistemul euroatlantic a îmbrățișat-o imediat, fără să-i ceară prea multe performanțe și cu miau miau, miau și pis, pis, pis, s-a strecurat printre culoarele puterii de la Bruxelles, Washington, Paris și alte capitale europene, inclusiv București, aducând Moldova în această stare de astăzi. Spuneam că nu ea este vinovată; vinovați sunt cei care au promovat-o, au susținut-o, au pilotat-o, prin intermediul serviciilor secrete și de la București, și din Occident, și a celor americane. Un mare chix, o mare gafă de coordonare, pentru că toate aceste lucruri puteau să fie ocolite eventual prin nesusținerea unui referendum care are valoare de mare înfrângere, într-o țară în care se dorește implementarea cu forța, în afara voinței cetățenilor, a unui sistem european.

Maia Sandu are calitatea de „Om Negru”, pentru că, în mod conștient, își duce țara într-o prăpastie, Doamne ferește de mai rău, și, tot în mod conștient, își păcălește partenerii europeni, care, cum s-ar spune, iau de la gura propriilor cetățeni, în special România este în această poziție, pentru supraviețuirea Moldovei condusă de către Maia Sandu”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare