Cozmin Guşă: Becali, un afacerist „cu manetă” din cauza matrapazlâcurilor sale, îi „execută” la ordin pe toţi cei cu care intră în combinaţii politice

„Vă reamintesc că, pe la începutul lunii august, am avut aici, la Gold FM, dar și la Realitatea TV, intervenții publice prin care ziceam că Becali este autorul unui șir de trădări de-a lungul vremii și că a ajuns să acționeze ca un securici. Și spuneam aceste lucruri pornind de la faptul că el inventase o poveste infamantă despre amicul său, Rareș Bogdan, dorind să-i facă rău acestuia și vorbind despre o relație de prietenie între Bogdan și Coldea. Am explicat atunci că nimic nu e surprinzător, deoarece Becali acționează mereu ca un securici, aflat la dispoziția Sistemului. În cazul relatat atunci, el trebuia să sprijine eliminarea lui Rareș Bogdan din jocurile politice de la vârful PNL”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Câțiva amici au fost mirați de ce m-aș ocupa eu de Becali, spunându-mi că acesta ar fi un personaj insignifiant în jocul de putere, iar eu i-am contrazis. Ulterior, după ce Becali l-a lăudat pe Ciolacu referitor la terenul Steaua și permisiunea acordată pentru FCSB de a juca pe acel stadion, am zis, tot eu, că nu va trece mult și acesta îi va produce pagube substanțiale șefului PSD. Cunoșteam deja rețeta de întrebuințare a latifundiarului. Acum două săptămâni, în plus, după ce George Simion l-a luat de mentor oficial pe Becali și i-a dat loc eligibil la Camera Deputaților, pe liste, am râs și am zis din nou nu doar că e o mare greșeală politică și o prostie, dar și că Becali îl va executa în scurt timp și pe liderul AUR. Aseară, profețiile mele s-au îndeplinit cu vârf și îndesat. Într-o intervenție, aparent întâmplătoare, în emisiunea Ancăi Alexandrescu, Gigi Becali i-a „rezolvat” la pachet și pe Ciolacu, și pe Simion, povestind cum Hrebenciuc, tovarășul său de rele, l-a îndemnat să facă toate eforturile pentru a-l introduce pe Simion în turul doi, că acesta este interesul PSD. I-a năclăit acolo Becali și pe Hunor Kelemen, și pe Sebastian Ghiță, patronul RTV, prezentându-se pe sine însuși ca fiind aranjorul principal. Subliniez că Hunor Kelemen mi-a zis ulterior că n-a vorbit în viața lui cu Gigi, dar de la Becali ar trebui deci să pricepem că Simion în mod clar este pionul lui (s-a văzut asta chiar la RTV, sâmbătă seara, când Becali i-a tras o scatoalcă peste ceafă liderului AUR). Deci ar trebui să pricepem, în plus, de la Becali și că Ciolacu colaborează cu el, marele Becali, prin intermediul lui Hrebenciuc.

În fine, pentru mine e previzibil că, de ieri, Becali va fi dezavuat de către Ciolacu & co., că relația lui cu Simion va intra într-un impas major (prevăd certuri ascuțite în această campanie între cei doi, chiar dacă sunt colegi de listă), dar mai presupun și că Hrebenciuc va fi zburătăcit de prin Kiseleff, dacă chiar o fi fost vreodată pe acolo în ultima vreme. Cam asta a reușit Becali. Mai important, însă, este să ne întrebăm de ce a făcut așa ceva și mai ales acum; iar răspunsul, prieteni goldiști, îl avem simplu, punând pe tapet declarațiile liberalilor de ieri după-masă, în frunte cu ostașul Ciucă, care ziceau despre Simion și tractarea lui în turul doi de către PSD exact ceea ce seara Becali a fost pus să confirme la Realitatea TV, punând astfel umărul la presupusa elevare electorală a lui Ciucă. Se adeverește, așadar, că acest Gigi Becali este, într-adevăr, un sifon/sicofant al Sistemului, care, fiind șantajabil în urma matrapazlâcurilor financiare pe care le-a operat, e folosit la nevoie, activat printr-o manetă ce s-ar putea afla la Direcția de Informații Militare, zic eu. Oricum, e de râsu’-plânsu’ că Sistemul a ajuns să apeleze la Becali, dar avem și un folos pentru societate, anume eliminarea nocivului Hrebenciuc, alias „guzganul rozaliu”, de la mesele unde se decid jocurile de putere. Acesta poate merge acum liniștit în deplasări cu FCSB sau poate îl pune Becali antrenor secund, pentru că rolul de duhovnic este ocupat de mai mulți băieți, care îl țin de mână sau de alte părți ale fizicului pe Gigi Becali; l-am văzut cât de grațios umblă în acel trening, care, de cele mai multe ori, să mă scuzați, îi intră în fund”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare