Cozmin Guşă: Orice candidat la prezidenţiale considerat a fi „omul lui Iohannis” va pierde; asta pentru că meciul politic va fi unul anti-Iohannis!

„La prezidențialele din 2019 forțele statului român erau toate preocupate în a asigura contracandidatul comod pentru turul doi președintelui în funcție, Klaus Iohannis, și așa s-a ajuns la soluția Viorica Dăncilă, șefa PSD de atunci. Pentru a se atinge scopul a fost nevoie de eliminarea lui C.P.Tăriceanu, prin stricarea înțelegerii PSD-ALDE, ce-a fost posibilă inclusiv prin încarcerarea lui Liviu Dragnea în mai 2019. Apoi a fost necesar ca prin decizie internă a PSD să fie impusă candidat Viorica Dăncilă, iar asta s-a putut face doar după ce Gabriela Firea a fost convinsă, prin mijloace specifice SECURISTANULUI, să renunțe la candidatură, deoarece Firea apărea ca învingătoare a lui Iohannis în simulările sociologice”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.
„Ei bine, tot n-a fost suficient, deoarece rămăsese în cursă Dan Barna de la USR, care apărea și el ca posibil învingător într-o finală cu Iohannis. Și-atunci toate forțele au fost concentrate la turul 1 de prezidențiale pentru a o sprijini pe Dăncilă să poată ajunge în finală. Iar aici un rol mare l-au avut liberalii, conduși atunci de Ludovic Orban, care au lucrat în ziua alegerilor din greu pentru a-i furniza voturi suplimentare lui Dăncilă. Adică liberalii au făcut în 2019 exact ceea ce îi acuză pe pesediști c-ar vrea să facă cu George Simion la alegerile din 24 noiembrie.
Ziceam că lecțiile istoriei sunt amare pentru PSD și PNL, și susțin asta prin prisma faptului că, în mod logic și vizibil acum în 2024 rolul lui Dăncilă pentru Iohannis ar trebui să fie jucat de Nicolae Ciucă. Liderul liberal este cel ce poate fi bătut cel mai ușor de către Marcel Ciolacu, și chiar la mare scor, așa cum a apărut clar ieri în sondajele INSCOP și SOCIOPOL.
Deci liberalii îi acuză pe pesediști că l-ar dori pe Simion în turul doi de prezidențiale, în condițiile în care de fapt ”Dăncilă a lui Iohannis” din 2019, este în 2024 ”Ciucă al lui Ciolacu”. Așadar Iohannis și liberalii se strofoacă din greu în prezent, inventează și pericolul rusesc în alegeri, doar pentru ca să joace o finală prezidențială pe care o vor pierde la mare scor. De ce? Pentru că meciul politic va fi ANTI-IOHANNIS!”, scrie Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare