Gabriel Zetea (PSD): Calea ferată 409 Salva (județul Bistrița Năsăud) – Vișeu de Jos – Sighetu Marmației (județul Maramureș) rămâne deschisă!

Deputatul PSD Gabriel Zetea anunță că Calea ferată 409 Salva (județul Bistrița Năsăud) – Vișeu de Jos – Sighetu Marmației (județul Maramureș) rămâne deschisă!
  • ”Secția de circulație Salva – Vișeu de Jos – Sighetu Marmației rămâne deschisă, reprezentând un pas important pentru conectivitatea și dezvoltarea regiunii. În urma demersurilor susținute pe care le-am făcut împreună cu colegii mei, deputatul Gheorghe Simon și senatorul Sorin Vlașin la ministrul PSD al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu am reușit să menținem deschisă legătura feroviară între Sighet și Salva. Și în 2025, această secție de circulație va fi traversată de 5 perechi de trenuri care vor deservi relația Cluj Napoca – Beclean pe Someș – Salva – Vișeu de Jos – Sighetu Marmației!
Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a confirmat deja oficial această decizie, anunțând că traseele detaliate pentru anul 2025 sunt în lucru și vor fi publicate odată cu schimbarea Planului de Mers al Trenurilor. Totodată, un alt operator de transport feroviar va efectua probe de parcurs pe această secție, ceea ce va aduce o creștere suplimentară a mobilității și accesului locuitorilor din această zonă.
Acesta este un rezultat al muncii pe care am depus-o alături de colegii social-democrați din Parlament, pentru a asigura o infrastructură modernă și eficientă, în beneficiul tuturor celor din Maramureș și zonele învecinate. Pentru că aceasta este Calea Sigură Pentru Maramureș, Calea Sigură Pentru România!”, spune Zetea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare