Premierul Orban, ZIUA și DEMITEREA / L-a dat afară și pe șeful Casei Naţionale de Pensii

După ce în ultimele săptămâni, noul premier Ludovic Orban a data afară mai mulți funcționari sau consilieri din Guvern, pe cei care ar fi fost ai PSD-ului, astăzi a declarat că îl va înlocui din funcţie și pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, instituţie unde, susțin liberalii, 45.000 de dosare sunt întârziate faţă de termen.

„Sunt întârziate faţă de termen (dosarele – n.r.). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului 21, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari”, a declarat premierul aflat într-o vizită pe şantierul lucrărilor la obiective de investiţii unde vor avea loc meciurile din cadrul EURO 2020.

El susţine că, la aceste obiective, mobilizarea constructorilor este una foarte bună, iar întârzierile se datorează fazelor de pregătire „în care s-a bătut pasul pe loc în ceea ce priveşte toţi paşii premergători necesari până să se ajungă la faza de construcţie”.

  • Referindu-se la calea ferată care urmează să facă legătura între Gara de Nord şi Aerportul Henri Coandă, Orban a arătat că există un litigiu în curs.

„Depindem de decizia instanţei. Nu vreau să pun presiune asupra judecătorilor, dar cred că e necesară o judecată obiectivă în această speţă şi cât mai rapidă, pentru că nu poţi să faci traseul căii ferate într-un mod în care visează unii.

Calea ferată are un anumit traseu care este prestabilit. În mod normal, când faci studiul de fezabilitate şi evident proiectarea, trebui să ţii cont de traseul pe care poţi să îl urmezi fără să afectezi proprietăţi private”, a spus el.

 

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare