În cadrul unui interviu acordat postului NCN, Andrei Gușă a explicat decizia de a candida la alegerile parlamentare pe listele SOS România, abordând totodată subiectul alegerilor prezidențiale din acest an, șansele candidaților și direcția în care ar putea evolua România după acest scrutin electoral, scrie phonline.ro.
El a detaliat, de asemenea, planurile sale ca viitor deputat și a discutat despre relația sa cu Diana Șoșoacă, una dintre figurile proeminente ale partidului.
„Timp de 4 ani, de când am preluat Gold FM și l-am scos, practic, din buza falimentului, am avut multe opreliști, în afară de amenzile pe care le-am luat (că am fost cel mai amendat radiodifuzor din trecutul recent din cauza pandemiei, a războiului din Ucraina și nu numai), mi-am dat seama că statul nu agreează astfel de mișcări și că e destul de greu să faci ceva cu adevărat dacă nu ești cât de cât în interior. Am avut mai multe propuneri să candidez, dar am stat până în ultima clipă, pentru că mă așteptam ca anumite partide, în speță și AUR, să-și dea arama pe față chiar în an electoral și să arate că nu sunt oneste față de oamenii care le votează. Am luat decizia să candidez pentru partidul SOS România, pentru că Diana Șoșoacă a dovedit cu adevărat că e patriotă, că își asumă riscuri, chiar dacă activează într-o lume a bărbaților și chiar dacă a trecut, în plan personal, prin evenimente foarte neplăcute, și nu a făcut rabat, nici când a fost vorba de război, nici când a fost vorba de energie sau relația României cu Ucraina sau Israel. Nu vreau să fac politică cu orice preț, ci doar dacă există un proiect care să poată într-adevăr schimba ceva și cred că SOS România are această putere”, a mărturisit Andrei Gușă.
Cunoscându-i pe ambii lideri suveraniști, Andrei Gușă a putut evalua care sunt asemănările și diferențele dintre George Simion și Diana Șoșoacă. El consideră că George Simion este un tip inteligent, bun strateg, dar a dezamăgit la alegerile europarlamentare, pentru că nu a avut curajul să abordeze temele de real interes și importanță. „El de atunci a început un joc, cu partidele mari, mai ales PSD-ul, să nu fie nici prea radical, dar să pozeze totuși în suveranist, ca să fie totul în regulă și să primească acces peste tot”, a demonstrat Andrei Gușă, declarându-se dezamăgit de George Simion și de felul în care binomul Lulea-Simion a administrat nominalizarea pe listele AUR pentru parlamentare, cerând sume exorbitante membrilor de partid pentru un loc pe liste. Simion a arătat că nu se diferențiază aproape cu nimic de partidele tradiționale, fiind la fel de ipocrit și hrăpăreț.
Andrei Gușă candidează la alegerile parlamentare din partea SOS România, deschizând lista partidului la Prahova. „Diana Șoșoacă nu mi-a impus absolut nicio condiție în candidatura mea și în posibilul mandat în Parlament. Eu voi respecta direcția partidului, dar mă interesează în primul rând libertatea presei. Niciun politician nu a pus umărul să normalizeze relația dintre CNA și presă. Pe ei îi interesează doar să apară în presă când au nevoie și, în rest, Dumnezeu cu mila! Trebuie creat un cadru în care presa să fie liberă, pentru că nu cred că poate exista democrație fără o presă liberă. Acesta este primul meu obiectiv.
În al doilea rând, vreau să pun pe masă subiectul întoarcerii tinerilor în țară. Am studiat în afară câțiva ani și am mulți prieteni care au rămas acolo să lucreze, și n-au rămas de bine ce e acolo. Trebuie să le creezi tinerilor un cadru în care să simtă că, dacă se întorc în România, pot duce o viață decentă și vor avea ce să facă aici, în afară de a se angaja la o multinațională”, a declarat Andrei Gușă.
E foarte posibil ca în viitoarea legislatură să se voteze legalizarea căsătoriilor LGBTQ+ în România. Iată care este poziția lui Andrei Gușă cu privire la acest subiect: „Eu, ca om de presă, am încercat să fiu foarte echilibrat, pentru că sunt de părere că fiecare om are dreptul să facă ce vrea. Dar, ca politician, mărturisesc că sunt total împotriva dictaturii minorităților și consider că majoritatea trebuie să decidă. Dacă nu decide majoritatea, înseamnă că deja nu mai suntem în democrație. Eu voi vota așa cum cred și știu că vor românii”.