Argentina, singura ţară care a votat la ONU împotriva unei rezoluţii de condamnare a violenţei bărbaţilor în mediul digital

Argentina a fost singura ţară care a votat împotriva unei rezoluţii care condamna violenţa bărbaţilor în mediul digital, rezoluţie prezentată la Adunarea Generală a ONU şi care a primit sprijinul a 170 de ţări şi 13 abţineri, transmite vineri EFE, relatează Agerpres.

Titlul textului prezentat în cadrul celei de-a treia comisii a Adunării este „Intensificarea eforturilor pentru prevenirea şi eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor şi a fetelor în mediul digital”, propunere prezentată de Franţa şi Regatul Ţărilor de Jos.

Rezoluţia, care nu are un caracter obligatoriu (la fel ca toate rezoluţiile Adunării), îndeamnă statele să adopte măsuri pentru a preveni violenţa digitală împotriva femeilor şi a fetelor. Înaintea aprobării sale, Adunarea a respins zece amendamente propuse de mai multe ţări care pledau pentru un limbaj mai inclusiv şi mai puţin înclinat către „valorile occidentale”.

În justificarea respingerii rezoluţiei, diplomata argentiniană care a vorbit în numele ţării sale a spus că „agenda feministă nu trebuie confundată cu alte obiective” şi că „asocierea acesteia cu practica violenţei în ţările în curs de dezvoltare nu este conformă cu dovezi care arată mai mulţi factori sau cauze ale violenţei”.

În cadrul aceleaşi comisii, Argentina s-a remarcat prin alte două voturi: a fost una dintre cele şase ţări care au votat împotriva unei rezoluţii aprobate cu o majoritate covârşitoare (170 de ţări pentru şi 9 abţineri) în favoarea autodeterminării poporului palestinian şi una din cele cinci ţări care au votat împotriva unei alte rezoluţii, intitulate „Raportul Consiliului Drepturilor Omului”, aprobată cu 111 voturi pentru şi 62 de abţineri. La acest ultim vot, ţările care au votat la fel ca Argentina au fost Israel, Nicaragua, Rusia şi Belarus.

După ce Javier Milei a devenit preşedinte, Argentina a început să se abată de la unele dintre cele mai împărtăşite consensuri în cadrul ONU cu privire la diverse probleme, precum schimbările climatice, Agenda 2030, drepturile sexuale şi reproductive sau conflictele din Orientul Mijlociu.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare