Decizia absurdă și abuzivă a CCR de a anula alegerile prezidențiale din România face deja valuri și în Occident, acolo unde analiști importanți scriu în publicații de prestigiu despre eșecul democrației din România. Două exemple ar fi: editorialul lui Victor Gaetan, din The American Spectator, tradus pe Solid News – „Cu un ultim gâfâit, Biden distruge democrația din România!”, dar și articolul din Le Point – „Presa franceză despre România: Când apărătorii democrației devin groparii ei!”, însă exemplele nu se opresc aici.
Jurnalistul Bogdan Comaroni a reamintit de teoria conform căreia România este țară-experiment, care s-a apărat de ruși și și-a protejat democrația anulând alegerile… Mai mult decât atât, membrii CCR nici măcar nu respectă criteriile de selecție, ocupându-și funcția în mod fraudulos, fie pentru că nu au studii în domeniul juridic, fie pentru că nu au suficientă vechime. Cine a construit acest sistem, a gândit CCR-ul ca ultim apărător al Securistanului, folosindu-se de această instituție ca de un instrument care să poată bloca oricând ceva ce nu convine sistemului ocult de putere. CCR-ul este politizat atât din interiorul statului, cât și din exterior, pentru că UE a anulat suveranitatea constituțională.
Bogdan Comaroni a prognozat că, imediat după anularea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, va veni o propunere din afară pentru ca România să fie transformată în republică parlamentară, tocmai pentru a se evita anumite incidente nedorite. Ieri, Alina Mungiu-Pippidi, avatarul Factorului Extern în România, a venit exact cu această propunere, pe care a și teoretizat-o. Mișcarea de a-l duce pe Călin Georgescu în turul 2 al prezidențialelor a fost o acțiune americană, fapt demonstrabil prin implicarea fostului șef de campanie informatică a lui Donald Trump, Brad Parscale, în promovarea suveranistului. Alegerile au fost deturnate și pentru că Georgescu a declarat că nu-l vrea prim-ministru pe Marcel Ciolacu. În loc să aterizeze în România, la București, Parscale s-a dus la Belgrad, unde s-a decis înlocuirea lui Călin Georgescu, dar s-au stabilit și negocieri cu Victor Ponta, care a fost zilele trecute la Mar-a-Lago. După declarațiile așa-zis „controversate” ale lui Călin Georgescu, care au deranjat în special actuala administrație din SUA, s-au început demersurile de înlăturare a sa, păstrându-se, cel puțin la început, aparențele democrației, prin fel de fel de acțiuni în instanță ale contracandidaților sau prin deciziile BEC. Pentru a se instaura republica parlamentară, este nevoie de timp, iar până atunci Iohannis va rămâne la putere.