Călin Georgescu nu poate ajunge pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale, declară la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru, care invocă mai multe motive în acest sens. Liderul PNL Iași spune că ”validarea unui candidat se face în baza deciziei BEC și ulterior, dacă există o contestație, de către CCR”, scrie rfi.ro.
Întrebat dacă ar trebui împiedicat Călin Georgescu să candideze la alegerile prezidențiale, Alexandru Muraru a răspuns: ”Eu, personal, nu văd cum domnul Georgescu ar putea candida în alegerile prezidențiale, pentru câteva considerente. Primul considerent ar fi acela că domnia sa este cel care, în baza documentelor serviciilor de informații românești, a produs o fraudă majoră, care a modificat felul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale și a fost un atentat la ordinea constituțională. Doi: un candidat care fraudează în acest mod atât de brutal alegerile nu văd cum ar putea să candideze din nou. Trei: ne-am uitat la felul în care un alt candidat extremist, Diana Șoșoacă, a fost exclus din alegerile prezidențiale, evident, pentru că a existat o contestație pe numele său, care făcea trimitere tocmai la câteva valori constituționale pe care acest candidat le încălca și nimic nu mă împiedică să cred că același lucru se va întâmpla și în cazul domnului Georgescu, unde afirmațiile împotriva apartenenței României la NATO, la UE, sunt mult mai grave, mult mai incisive, mult mai directe, mult mai concrete decât cele pe care le făcea Diana Șoșoacă”.
În opinia sa, Călin Georgescu nu poate candida la alegerile prezidențiale: ”Sunt elemente numeroase care mă fac să cred că domnul Georgescu nu poate ajunge să fie candidat pe buletinul de vot în alegerile prezidențiale”.
La remarca realizatorului că în acest moment nu există nici un obstacol legal pentru ca Georgescu să candideze la alegerile prezidențiale, deputatul PNL a răspuns: ”Sigur, dar validarea unui candidat pentru alegerile prezidențiale se face în baza deciziei BEC și ulterior, dacă există o contestație, de către CCR, iar eu mă ghidez după un mod de operare, un mod de a judeca al CCR, iar deciziile CCR sunt general valabile și această jurisprudență a Curții Constituționale în materie de validare a candidaților la alegerile prezidențiale are o putere foarte mare pentru viitor”.