Candidatul la prezidențiale anunțat de coaliția PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu, a declarat, marți, că prezența publică a lui Călin Georgescu este mai degrabă a unei ‘fantome’ și a susținut că posibilitatea ca acesta să ajungă șef al statului reprezintă o ‘variantă de neacceptat, periculoasă’ pentru România, scrie Agerpres.
‘Călin Georgescu este o variantă de neacceptat, periculoasă, chiar dramatică pentru România, în ipostaza în care va ajunge președinte’, a afirmat Crin Antonescu, la Antena 3.
El a arătat că trebuie văzute cauzele care au dus la un număr mare de voturi în turul 1 al prezidențialelor din 24 noiembrie pentru un candidat precum Călin Georgescu.
‘Problema noastră este să vedem de ce un număr mare de alegători, (…) cel mai mare număr așa cum s-au numărat în primul tur, a putut vota cu o fantomă, cu un om căruia nu-i știau bine, poate, numele, oricum i-l confundau în declarații ulterioare, despre ideile căruia nu știau nimic sau, cu atât mai rău, despre care știau lucrurile pe care le știm și noi azi – vorbesc de declarațiile domniei sale. De unde vine această supărare, această frustrare, mânie într-un segment considerabil dintre alegătorii români încât să riște ceea ce pentru noi toți cetățeni, nu oameni politici, este atât de prețios și am câștigat atât de greu – statutul de țară democratică, statutul de țară europeană, consolidat recent cu tot felul de lucruri care s-au realizat, Schengen, Schengen terestru, vizele în Statele Unite, de exemplu, unde cifrele, inclusiv cifrele economice, nu pretinde nimeni că este Raiul pe pământ în România, dar în România se trăiește mai bine decât s-a trăit. Pe cifre economice un număr mare de oameni trăiesc mai bine incomparabil cu acum 30 de ani sau decât acum zece ani sau decât acum cinci ani. De unde vine această mânie pentru că ea nu este iraționalitate, ci este o formă de exprimare într-un anumit context și asta trebuie înțeles de cine vrea să facă politică mai departe’, a argumentat Antonescu.
El a susținut că Georgescu a reușit să convingă mulți alegători fără să aibă o prezență publică reală, fără ca detalii despre persoana sa să fie cunoscute.
‘Eu l-aș numi direct un drog, care este servit, un drog ieftin, dar eficient și distrugător, care este servit unor oameni. Nu mă sfiesc să o spun. Ce spun acum nu înseamnă absolut deloc că îmi arog dreptul de a contesta sau, Doamne ferește!, de a disprețui opțiunea unor oameni, ci tocmai efortul de a înțelege de ce ea a putut să fie sau ar putea să fie aceasta’, a mai afirmat Crin Antonescu.