Fostul preşedinte al Pakistatului, condamnat la moarte în absenţă

Un tribunal special din Pakistan l-a condamnat la moarte în contumacie (înabsenţă), pe fostul presedinte Pervez Musharraf, aflat la putere între 1999 şi2008, pentru înaltă trădare şi subminarea Constituţiei ţării.

Tribunalul special format din trei judecatoria pronuntat marţi sentinta în procesul deschis împotriva lui Musharraf în urmă cu şapte ani, relateaza DPA, Reuters şi AFP, potrivit ziare.com.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului„, a declarat oficialulguvernamental Salman Nadeem.

Pervez Musharraf, care trăieşte în exil îDubai, era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

El l-a rasturnat de la putere în 1999 peprim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondialaă, dupa ce s-a alăturat zboiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare