Viorica Dăncilă: Nu am fost niciodată instrumentul lui Liviu Dragnea; Nu am de ce să-mi asum 10 august

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat luni seara că nu a fost niciodată instrumentul fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, și a susținut totodată că nu are de ce să-și asume evenimentele din 10 august 2018.

  • „Nu am fost niciodată instrumentul lui Liviu Dragnea. Acest lucru s-a încercat să se inducă în spațiul public. (…)

Am devenit prim ministru la propunerea președintelui, susținută de toți colegii. Nu-mi doream în acel moment să vin prim ministru, eram liderul grupului social-democraților din Parlamentul European. Mi s-a propus acest lucru, mi s-a spus că este nevoie de prezența mea în România și să merg pe această funcție care m-a onorat„, a declarat Viorica Dăncilă la Digi24 tv.

Aceasta a precizat că Liviu Dragnea, în calitate de președinte al partidului, a semnat și pentru candidaturile de deputați și pentru cele de senatori, precum și pentru cele de miniștri.

„Nu a fost o metodă diferită pentru Viorica Dăncilă și o metodă diferită pentru ceilalți minștri. (…) După un an și jumătate pot să ies cu fruntea sus. Nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut  o guvernare eficientă, am reușit să măresc pensii și salarii, am reușit să dezvoltăm și comunitățile locale, să gestionez și situațiile de criză„, a spus fostul premier.

Viorica Dăncilă a subliniat că nu are de ce să-și asume evemimentele din 10 august 2018, reamintind că era plecată în concediu.

„Nu am de ce să-mi asum 10 august. Eram prim-ministru, dar am delegat atribuțiile altui coleg, eram în concediu. Această abordare politică nu-și are rostul. Cred ca justiția trebuie să spună cine a fost și cine nu a fost vinovat. (…) Cred că trebuie să avem o abordare și pentru cei care au lovit persoanele, și nu sunt de acord, și pentru cei care au lovit organele de ordine. (…) Dacă ar fi acum atacă clădirea Guvernului, nu s-ar interveni?„, a spus fosta președintă a PSD.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare