Orban: Prin decizia Curţii se adoptă poziţia PSD, adică copiii care trebuie să folosească transportul public nu mai ajung la şcoală

Premierul Ludovic Orban a apreciat miercuri că, prin decizia CCR privind transportul de persoane, copiii care trebuie să folosească transportul pujbic nu mai pot ajunge la şcoală.

  • „Nu sunt de acord cu decizia Curţii.

Asta nu înseamnă că nu o să căutăm soluţii pentru a rezolva problemele. (…) Prin decizia Curţii se adoptă poziţia PSD, adică copiii care trebuie să folosească transportul public nu mai ajung la şcoală. De asemenea, prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa cetăţenilor până la calendele greceşti. Asta înseamnă Ordonanţa 51″, a declarat Orban la Parlament.

El a adăugat că obiectivul guvernului a fost acela de a soluţiona situaţii concrete care există şi care afectează negativ viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, a elevilor care fac naveta când se duc la şcoală şi care, practic, în urma Ordonanţei 51 nu au mai putut beneficia de subvenţia la care aveau dreptul.

„Curtea putea să ţină cont de varianta aleasă de Guvern. Ce ar fi vrut, Ordonanţa 51 era constituţională? Reglementarea s-a făcut prin ordonanţă de urgenţă. Nu avea niciun fel de motivaţie pentru urgenţă. În schimb, legea de angajare a răspunderii prin care ne-am prezentat în faţa Parlamentului, am dat dreptul parlamentarilor să dea amendamente, ne-am supus riscului moţiunii de cenzură, nu e constituţională?”, a adăugat Orban.

CCR, lovitură nimicitoare la adresa Guvernului – Asumarea pe legile justiției NECONSTITUȚIONALĂ

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare