Orban: Parlamentarii PNL, mandatați să nu voteze Guvernul

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, într-o conferință susținută la Balş (Olt), unde a efectuat o vizită de lucru, că parlamentarii PNL au fost mandatați să nu voteze Cabinetul Orban, în Parlament, afirmând că luni vor fi depuse în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare. Începând de luni curge termenul de 60 de zile, la care președintele Klaus Iohannis poate dizolva Parlamentul dacă respinge două propuneri de premieri.

„Obiectivul nostru fundamental este să dăm puterea oamenilor din nou, iar acest lucru nu se poate face decât prin alegeri anticipate. România este ținută captivă de o majoritate retrogradă (…) Pentru a ajunge la această situație, este evident că Parlamentul trebuie să respingă două propuneri de guvern, iar parlamentarii PNL sunt mandatați să participe la ședințele de plen și să nu voteze Guvernul, astfel incat să fie dizolvat Parlamentul”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferință de presă la Balş (Olt).

PNL depune luni, în Parlament, lista miniștrilor și programul de guvernare.

„Am hotărât ca luni să depunem programul de guvernare actualizat şi lista de miniştri, dar nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL. Luni, la ora 10.00, vom avea o reuniune a Biroului Politic Naţional şi vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament, astfel încât să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care-l planifică PSD”, a adăugat liderul PNL.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare