Eugen Tomac: Rolul Bisericii – extrem de important în vremuri de criză

În vremuri de criză, cum sunt cele pe care le traversăm astăzi, rolul Bisericii este extrem de important, a afirmat luni preşedintele PMP, Eugen Tomac.

“Credința poate oferi oamenilor speranța și hrana spirituală de care aceștia au nevoie pentru a depăși momente copleșitoare și dificile. Biserica poate ajunge mai ușor decât alte instituții ale statului la persoanele vârstnice, care sunt cele mai vulnerabile în fața amenințării noului coronavirus. De aceea, consider că decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a adapta activitățile religioase la situația de criză pe care o traversăm este una extrem de înțeleaptă”, a scris Tomac pe Facebook.

Liderul PMP a atras atenţia că încercarea de a arunca pe umerii Bisericii vreo vină este absurdă, mai ales într-o astfel de perioadă.

“Este o eroare semnificativă pe care nu avem voie să o încurajăm. Trăim vremuri în care Biserica poate să ne aline rănile și să ne învețe să privim, din nou, cu optimism spre viitor. Doamne, ajută!”, a concluzionat Eugen Tomac.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare