Economia Suediei, afectată pe scară tot mai mare de criza coronavirus

În conformitate cu studiul elaborat de Confederația Patronatelor Suedezepeste 25% din firmele membre au avut deja vânzările reduse cu mai mult de 50%, iar 60% din numărul total al membrilor săi se confruntă cu probleme financiare, de lichidități.

Se poate anticipa că în trim.II a.c., companiile suedeze nu vor realiza profituri, înregistrând pierderi, care se speră să fie recuperate până la sfârșitul anului. În acest context complicat, statul suedez, prin agenția sa specializată Almi, va oferi firmelor cu mai puțin de 250 lucrători, afectate de criză, facilități precum amânarea plății ratelor și dobânzilor la credite pentru o perioadă de un an.

La rândul lor, marile grupuri industriale suedeze atrag atenția asupra diminuării semnificative a activității lor, atât ca urmare a afectării lanțului de aprovizionare, cât și scăderii semnificative a comenzilor și, implicit, a capacității de finanțare.

Companii precum Scania, Volvo, Ericsson solicită guvernului suedez să acționezela nivel UE pentru o poziție coordonată, care să ducă la ridicarea barierelor din cale transportului, aprobarea de planuri de susținere a economiei comunitare și diminuarea presiunilor protecționiste la nivel global.

Sursa: Cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MEEMA

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare