BREAKING NEWS / Orban bagă forţat bugetarii în şomaj tehnic, invocând „solidaritatea”

Premieru Ludovic Orban a făcut un apel, la începutul şedinţei de guvern, la solidaritate, adică bugetarii să accepte şomajul tehnic pregătit de guvern pentru o perioadă de 15 zile.

  • El a anunţat că Ordonanţa de Urgenţă privind şomajul tehnic este pregătită.

Vă rog să analizaţi această ordonanţă. Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situaţii. Toţi trebuie să purtăm pe umeri noştri din greutatea crizei provocată de această epidemie. Sunt peste un milion şi jumatate de angajati din mediul privat (…), nu putem lăsa doar pe umerii lor suportarea acestei crize şi de aceea am hotărât, împreună cu ministrul Muncii şi cu ministrul Finanţelor, să găsim o soluţie ca şi în sectorul public să existe o preluare acestei greutăţi printr-o formă de solidaritate, mecanism gândit şi din raţiuni epidemiologice care e simplu.

În instituţiile publice angajaţii vor fi împărţiţi în jumătate, astfel încât să se asigure funcţionalitatea instituţiilor. Jumătate dintre angajaţi lucrează 15 zile (…) şi restul rămân într-o formă echivalentă şomajului tehnic”, a explicat Orban.

El a adăugat că cele 15 zile echivalează „practic” cu perioada de izolare în care se manifestă virusul la persoanele infectate”.

„Şi în felul acesta să diminuăm răspândirea viruslui, pe de altă parte aceasta procedură urmând să asigure funcţionalitatea instituţiilor, asigurarea serviciilor cetăţenilor”, a adăugat Orban.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare