Guvern: Firmele vor putea să plătească impozitele online

Firmele vor putea să plătească impozitele online pe Ghişeul.ro, potrivit unei Hotărâri adoptate, joi, de Guvern prin care se extinde Sistemul Naţional Electronic de Plată, operabil de pe ghiseul.ro, pentru a permite plata obligaţiilor la bugetul de stat pentru persoanele juridice, dar şi alte entităţi fără personalitate juridică.

Pe Ghişeul.ro, firmele vor putea plăti, pe lângă taxe şi impozite către bugetul de stat, şi alte obligaţii datorate altor instituţii publice (de exemplu, amenzi, tarife), dacă acea entitate este înrolată în Sistemul Naţional Electronic de Plată (SNEP).

„(…) Principalul impact al acestei măsuri este transformarea digitală a relaţiei dintre cetăţeni, mediul de afaceri, mediul ONG şi instituţii publice, pe de o altă parte, iar pe de altă parte, reducerea sau eliminarea timpului de aşteptare pentru plata serviciilor publice, facilitarea comunicării dintre sectorul public şi cel privat, precum şi creşterea calităţii serviciilor oferte de entităţile din sectorul public”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Comisioanele percepute nu vor depăşi tarifele maximale aprobate prin decizie emisă de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

“În cazul tranzacţiilor cu cardul, comisionul perceput de instituţia de credit care acceptă plata este de maximum 1% din valoarea tranzacţiei, dar nu mai mare de 30 de lei”, potrivit sursei citate.

Normele de aplicare ale acestei măsuri se stabilesc în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a  Hotărârii de Guvern.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare