Weber: România a primit doar “firmituri” de la UE/Franța de 100 de ori mai mult

Deputatul PSD Mihai Weber a declarat, luni, că România a primit de la U.E. doar 3,3 miliarde de euro pentru repornirea economiei, în timp ce Franța a primit 300 de miliarde de euro, afirmând că Guvernul României ”s-a mișcat târziu și a cerut puțin”, ceea ce a dus la repartizarea unei sume ”infime” pentru economia românească în plină criză de coronavirus.

”De ce a aprobat Uniunea Europeană pentru România 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝟯,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 pentru repornirea economiei? Atât a cerut Guvernul Orban? De ce au fost trimise cu întârziere documentele, cu doar 2 zile înainte să se aprobe suma? Danezii au cerut ajutor de pe 12 martie. Pentru Franța, o țară cu 67 de milioane de locuitori, s-au aprobat 300 de miliarde de euro ca să-și ajute companiile afectate, deci de 100 de ori mai mult decât pentru România. 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮, 𝗰𝘂 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶, 𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝟯,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲”, a afirmat deputatul PSD Mihai Weber, pe Facebook.

Mihai Weber a afirmat că ”probabil” Guvernul României a transmis Comisiei Europene că este nevoie doar de 3,3 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că acesta este bugetul pe care Guvernul l-a estimat ca necesar pentru salvarea IMM-urilor, până în decembrie 2020.

”Caz în care, însă, Guvernul Românei a făcut o gravă subevaluare a nevoilor reale. Guvernul României tace, președintele României tace, nicio autoritatea a statului nu a avut vreo luare de poziție pe această temă. Ne-am mișcat târziu și am cerut puțin, spun cei care cunosc mecanismele de finanțare europeană. Și mai grav este însă că România a trimis actele, la Comisia Europeană, abia săptămâna trecută. Indiferent care a fost motivul care adus la repartizarea acestei sume infime pentru economia unei țări este foarte clar că dacă nu ceri, nimeni nu îți dă”, a scris social – democratul.

Weber a afirmat că ”dubla măsură” nu ar trebui să existe.

”Îmi pun întrebarea firească, care este pe buzele tuturor românilor: de ce oare cei care conduc și reprezintă țara în acest moment nu se bat pentru ca România să fie tratată așa cum sunt tratate și alte țări ale Uniunii Europene?”, a adăugat Weber.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare