Ministerul Sănătăţii: La începutul săptămânii viitoare putem spera să descrească infectările cu COVID -19

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat, luni seară, că la începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, afirmând că atunci se va putea vorbi de depăşirea unui vârf al epidemiei.

„Aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan, la B1 TV.

Horaţiu Moldovan a afirmat că România se îndreaptă spre o medie de aproximativ 300 de pacienţi confirmaţi pe zi.

„Deci aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele succesive că s-ar întâmpla, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a adăugat secretarul de stat.

Horaţiu Moldovan a afirmat că în România procentul de vindecări este unul mare, iar rata mortalităţii cauzate de COVID-19 este mică, în comparaţie cu alte ţări europene.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare