Barna propune o consultare între partide, președinte și guvern pentru stabilirea direcțiilor pentru ieșirea din criză

Președintele USR, Dan Barna, spune că România are nevoie în acest moment de decizii raționale „nu de alimentarea inutilă a unor conflicte politice” și propune o consultare între partide, președinte și guvern pentru stabilirea direcțiilor pentru ieșirea din criză.

„E corect și bine cunoscut ce spune președintele despre PSD, dar e și incorect că nu menționează o vorbă despre gafele guvernului PNL, despre Suceava sau despre măsurile de sprijin economic care nu se pot aplica în practică. Ultimul lucru care lipsește este o criză politică acută între palate suprapusă peste cea de sănătate publică.

  • Măcar până ieșim din zona critică, partidele, președintele Iohannis, Guvernul și Parlamentul trebuie să discute despre soluții nu despre cât de mult nu se plac reciproc. Populismul, micul câștig politic și fentele retorice nu au ce căuta în această conversație.

 

  • Un început poate fi o consultare între partide, președinte și guvern pentru stabilirea direcțiilor majore pentru ieșirea din criză. Deocamdată avem doar varianta paguboasă a unei concurențe pe legiferare între parlament și guvern.

Puterea trebuie să înțeleagă că aceasta este o mână întinsă cu bunăcredință, iar opoziția e obligată să priceapă că responsabilitatea e necesară de ambele părți ale baricadei.

Prin această propunere noi facem primul pas”, a scris Barna, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare